| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Ev yapımı Bebek Yiyecekleri Buzdolabında Nasıl Saklanır

Ev yapımı bebek maması, bebeğinizi ve küçük çocuğunuzu yakında ailenizin bir üyesi olarak yiyeceği yiyeceklere maruz bırakmanın harika bir yoludur. Organik meyve ve sebzeleri, hormonları olmayan etleri ve cıvada az bulunan balıkları dikkatlice seçmenize olanak sağlar. Ancak dikkatli bir saklama yapılmadan ev yapımı bebek maması çocuğunuzu hastalığa ve hatta ölüme neden olabilecek bakteri, virüs ve parazitlere maruz bırakabilir. ABD Tarım Bakanlığı kurallarına uymak, çocuğunuzun gıda güvenliğinin korunmasını sağlamanıza olanak sağlar.

İçeriğin taze ve dikkatlice hazırlandığından emin olarak bebek mamasının güvenli bir şekilde depolanması için hazırlanın. Pişirmeden önce ve her bir yemeği kullandıktan sonra ellerinizi yıkayın ve satın alır almaz bebeğiniz için yiyecekler hazırlayın. Sebzeleri yıkayın ve bir sebze fırçayla ovalayın, balık ve etteki tüm kemikleri çıkarın ve meyve kabuğunu yıkadıktan sonra çıkarın.

Gözeneksiz bir kesme tahtası kullanın ve Her bir gıda maddesini parçaladıktan sonra antibakteriyel bir bulaşık deterjanı. Daha sonra, tüm malzemeleri, et veya balıklar iyice işleninceye ve sebzeler püre yapacak kadar yumuşak hale gelinceye kadar, lezzet için yıkanmış otlar ile terbiye edilmiş az miktarda su içinde pişirin. Bir mutfak robotu karışımı kullanarak pişmiş yiyecekleri bebeğinizin ihtiyaç duyduğu tutarlılığa ulaşana kadar karıştırın.

Sıcak, sabunlu suda ve iyice yıkanmış buz tepsilerindeki bebek maması pürelerini dondurun ABD Gıda ve Beslenme Servisi'nin önerdiği gibi durulandı. Bir karıştırıcıda işlemden geçirildikten sonra, hazırlanan yiyecekleri derhal tepsilere yerleştirin, plastik bir örtü ile örtün ve ardından folyo veya dondurucu örtüyle örtün ve hemen dondurucuya koyun.

Yiyecekler tamamen dondurulduktan sonra, küpleri taze, dondurucuya dayanıklı plastik bir poşete doldurun, gıdayı pişirdiğiniz andan itibaren iki ay son kullanma tarihi ile işaretleyin ve ardından dondurucuya geri koyun. Bir termometre kullanarak dondurucunun Fahrenheit'in 0 derece altında veya altında olup olmadığını kontrol edin.

Hazırlanan yiyecekleri buzdolabında ancak aynı gün bebeğe besleyecekseniz saklayın. ertesi gün. ABD Gıda ve İlaç İdaresi Ev yapımı bebek mamalarının buzdolabında saklanması ile ilgili kurallar, ev yapımı mamaların kısa sürede soğutulmasını tavsiye eder, çünkü bakteriler bu kadar hızlı büyüyebilir. Kapalı bir kap kullanın ve buzdolabının sıcaklığının 40 derecenin altında olduğundan emin olmak için bir termometre kullanın. Fahrenheit.

Bebekler çeşitliliği önemsemez, bu yüzden aynı yiyeceğe sahip olmalarını önemsemezler Arka arkaya günler. Yemeğin yemeğinin bir kısmını saklama kabından boşaltın ve ocakta düşük ateşte ısıtın. Bebeği asla doğrudan saklama kabından beslemeyin, çünkü kalan yiyecekleri bebeğin ağzından bakteri ile kirletir. Bebeğiniz bir öğünde ona sunduğunuz şeyi bitirmezse, basitçe atın.

Bebek gıdalarının buzdolabında saklanması için güvenli kaplar seçin. Sıkıca oturan kapakları olan plastik kaplar, depolama için iyi çalışır, ancak bebeklerde ve küçük çocuklarda endokrin hasarına bağlı kimyasal bir epoksi olan bisfenol A veya BPA içermediğinden emin olun. BPA içeren plastikler genellikle Tüketici Raporlarına göre altta 7, 1, 2 veya 5 atamalara sahip plastiklerin BPA içermemesi durumundadır.

Uyarılar

Etmeyin altı aylıktan küçük bebeklere ıspanak, pancar, şalgam, havuç veya lahana yeşili hazırlayın. Bu yaştaki çocukları hasta edebilecek nitratlar ve nitritler içerirler. Ayrıca, çocuğunuzun ilk doğum gününe kadar yumurta, buğday, narenciye ve fındık gibi alerjilere neden olabilecek bal ve yiyeceklerden de kaçının.

Gerekenler

Buzluk

Kaşık

Plastik ambalajlama

Folyo veya dondurucu kağıt

Dondurucu güvenli plastik torbalar

İşaretleme kalemi

Cam kavanozlar

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com