| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Tiroid Sorunları İçin En İyi Diyetler

Tiroid bezi, metabolizmanızı düzenleyen hormonlar veya yiyeceğin enerjiye dönüşme hızını üretir. Bayan sağlık uzmanı Christiane Northrup, MD'ye göre 35-65 yaş arasındaki sekiz kadından birinde tiroid hastalığı olduğu belirtiliyor. "After age 65, the risk increase.", 3, [[Tiroid koşulları arasında hipotiroidi veya az aktif tiroid, hipertiroidi veya aşırı aktif tiroid, tiroid nodülleri ve tiroid kanseri bulunur. Sağlıklı bir diyet, sağlık ve tiroid fonksiyonunuzu iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Düşük Glisemik Diyet

Düşük glisemik indeksli yiyeceklerin, kan şekeri seviyelerinde yüksek glisemik indeksli gıdalardan daha az dramatik bir etkisi vardır. "The Thyroid Sourcebook" kitabının yazarı M. Sara Rosenthal'e göre, düşük glisemik gıdalar açısından zengin bir diyet, tiroid sorunu olan insanlar için faydalı olabilir. Düşük glisemik bir diyet uygulamak için rafine karbonhidratları, lif bakımından zengin tam tahıllar ve tam buğday ekmeği ve tatlı patates gibi nişastalı sebzelerle değiştirin. Kanatlı ve balık gibi proteinli yiyecekler de glisemik indekste düşüktür ve makarna ve pirinç yemekleri gibi karbonhidrat bakımından zengin bir öğünün glisemik yükünü azaltmaya yardımcı olabilir. Meyve ve sebzelerin çoğu düşük glisemik diyete uyar. İşlenmiş atıştırmalık yiyecekler, şeker, şeker içeren alkolsüz içecekler ve şeker dahil yüksek glisemik indeksli yiyecekleri sınırlayın.

Yüksek Lifli Diyet

Diyet lifi sindirim düzenini ve öğünler arasında dolgunluğu arttırır. Rosenthal, fiberin tiroid sağlığını da destekleyebileceğini söylüyor. Kepekli tahıllar, baklagiller, baklagiller, meyve ve sebzeleri seçin. Beyaz ekmek, şekerli tahıllar ve simit gibi düşük lifli karbonhidratlı yiyecekleri, yüzde 100 tam tahıl ekmekleri ve tahıllar gibi yüksek lifli yiyeceklerle değiştirin. Meyve suları yerine taze veya kuru meyveler seçin. Özellikle lif bakımından yüksek meyve ve sebzeler arasında erik, kuru erik, muz, kabuklu patates, avokado, havuç, Lima fasulyesi, nohut, patlıcan, lahana, konserve kabak, elma ve çilek yer almaktadır.

Zengin Beslenme

Bazı besinler tiroid sağlığı için özellikle önemlidir. Hipotiroidizm belirtilerini azaltmak için, Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi B vitaminleri ve demir açısından zengin bir diyet önerir. Yağsız et, süt ürünleri, kepekli tahıllar ve sebzeler tüketin. Kırmızı, yeşil, turuncu ve sarı meyveler ve sebzeler gibi antioksidan bakımından zengin gıdalar vücudunuzun hastalıklara karşı kendini savunmasına yardımcı olabilir. İltihabı önlemek veya azaltmak için yabani somon, göl alabalığı, sardalye, albacore orkinos ve ringa balığı gibi omega-3 yağ asitleri bakımından zengin yiyecekleri yiyin. Öğütülmüş keten tohumu, ceviz, keten tohumu yağı ve kanola yağı da düşük miktarlarda omega-3 yağları içerir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com