Yağış olarak da bilinen yağmur, suyun havadaki yoğunlaşmasını içerir. Hava suyun ağırlığını daha uzun süre tutabildiğinde, dolu, yağmur, kar veya karla karışık yağmur şeklinde yeryüzüne düşer. Yağmur, hiç bitmeyen su döngüsünün bir parçasıdır, düşen yağmurun sonunda buharlaşması, bulutlarla depolanır ve işlemi tekrarlamak için tekrar toprağa düşer. Yağışta görülen avantajlar, dünyadaki hava sistemlerine, mevsimlere ve tüm bitki ve hayvan yaşamlarının hayatta kalmasına katkıda bulunur.
İnsan Yaşamı
İnsanların yaşamlarını sürdürmek için sürekli bir tatlı su kaynağına ihtiyaçları vardır ve bu meydana gelir. yeterli yağışın doğrudan bir sonucu olarak. İnsan sindirim sistemi, katıların parçalanması için suya ihtiyaç duyar. Su, insan, toksik maddelerin insan sistemini ter, idrar ve dışkı maddesini atarak temizler. Su, insan eklemlerini yayar ve sürtünmesiz harekete izin verir. Su, insan vücudunun sıcaklığını düşürür, kanın akmasına ve oksijen ve besin maddelerinin taşınmasına yardımcı olur. Sudan oluşan insan vücudundaki lenf sistemi, hastalıklarla savaşmaya yardım etmek için bağışıklık içerir.
Bitkiler
Bitkiler, ağaçlar, çimenler ve çiçekli çalıların tümü, yaşamaları ve üremeleri için yağışa bağlıdır. Bitki kökleri suyu emer ve fidelerden olgunlaşma evrelerine kadar büyümeyi garanti ederek yapraklara ve gövdelere taşır. Bitkiler karbondioksit alır ve oksijeni dışarı atar, fotosentez sonucu atmosfere gerekli oksijeni sağlayan hayvanın solunumunu sağlar. Yeterli yağış sonucu, bitki kökleri uzun ve sağlam büyür ve bu da üst toprakları bir arada tutmalarını sağlar. Güçlü bitki kökleri toprak erozyonunu azaltır.
Doğal Su Deposu
Yağmur suyu toprağa düşer ve toprağa emilir, bu da akifer olarak bilinen ana kayadaki yerlere ulaşır. Akiferler, su tablasında büyük miktarda su tutarlar. Birçok insan yapımı kuyu, doğrudan su tablasından beslenir ve içme ve banyo suyu sağlar. Akiferlerdeki su, tortul kayalardan geçerek diğer yerlere seyahat eder ve bitkilere ve ağaçlara sürekli su kaynağı sağlar. Kuzey Kutup Bölgesi'ndeki çok büyük miktarda yağış kar yağdırıyor, kar yapraklarında ve buzullarda trilyonlarca galon su içiliyor.
Ocean Movement
Yağış, hızlı hareket eden akımlar üreterek okyanusların hareketini etkiler. . Kuzey Kutbu ve Grönland bölgelerinde toplanan kar yağışı, yağmurla üretilir, eritilir ve Körfez Çayı'nın üst halkasına girer. Gulf Stream, soğuk suyu kuzeyden tropik bölgelere taşıyan, ısıtıldığı ve ardından işlemi tekrarlamak için kuzeye geri dönen bir taşıyıcı işlevi görür. Körfez akımı, bazı bölgelerde yağışlardan ve diğerlerinde kuru, kuraklık koşullarından sorumlu olan dünyadaki hava sistemlerini etkiler.
Su Baskınları ve Su Baskınları
Su baskınları ve su baskınları tarım arazileri ve delta alanları üzerinde çok olumlu etkilere neden olabilir. Bir zamanlar böyle bir örnek Mısır idi, şiddetli yağışlar su altındayken Nil Nehri'ni sular altında bıraktı. Mevsimlik yağışların ürettiği sel suları, bankalar üzerinde ve alçakta bulunan delta bölgelerinde büyük miktarda silt taşıdı. Silt toplanmış ve zengin bir gübre olarak kullanılmıştır, bu da mahsulün büyümesinin artmasına neden olmuştur. Yeryüzünün diğer birçok delta bölgeleri de aynı işlemi uygular ve şiddetli yağıştan yararlanır.
Hidroelektrik Santralleri
Hidroelektrik santralleri çok eski bir enerji üretme metodu kullanır - hızlı hareket eden nehirlerin hareketini kullanırlar veya büyük türbinleri çalıştırmak için rezervuarların ağırlığına bağlıdır. Tesisin enerji çıkışı suyun varlığına bağlı olduğundan, yağışlar borularda ve türbinlerde yeterli su hacminin korunmasında gerekli bir faktördür. Rain, hidroelektrik santrallerini çalıştırmak için gerekli su miktarını sağlar ve böylece kirlenmeyi önler. Yağmur bir enerji kaynağı olarak hiçbir şeye mal olmaz. Sık ve yeterli yağmur, tüm hidroelektrik santrallerimizin sürekli çalışmasını sağlar.
, , ] ]