|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Muriatik Asit Yanık Yaralanma Tedavisi

Muriatik asit, bir gaz olan hidroklorür su ile karıştırıldığında oluşan, çok aşındırıcı, zehirli bir sıvı olan hidroklorik asit için başka bir isimdir. Missouri Sağlık Bakanlığı'na göre çeşitli üretim işlemlerinde (örneğin fotoğraf işleme ve deri tabaklamada) ve antiseptik klozet olarak kullanılır. Solunduğunda, yutulduğunda veya döküldüğünde boğaz, mide, burun ve cilt dokusunu ciddi şekilde yakabilir.

Cilt Yanıkları

Kirlenmiş bölgeleri suyla yıkayın. Yüksek buhar veya sıvı konsantrasyonları cildin kızarmasına ve kabarmasına neden olabilir. Kuzey Carolina Sağlık Bakanlığı, aşırı durumlarda, donma olayını tetikleyebilir, dokuları öldürebilir veya derinlemesine ülser olmuş yanıkları uyarır. Etkilenen cildi 15 dakika suyla yıkayın, ancak sabun uygulamayın veya ovalamayın. Kimyasal madde ile temas etmiş olabilecek giysilerinizi veya mücevherlerinizi çıkarın ve tıbbi yardım alın.

Göz Yanıkları

Gözlere maruz kalmak tahriş edebilir ve yanabilir veya şişme, yırtılma, bulanık görme, ışığa duyarlılık ve körlük. Cilt gibi, gözler de 15 dakika boyunca suyla yıkanmalıdır. Bunu yaparken üst ve alt kapakları kaldırın. Mağdur kontakt lens takarsa, çıkartıldıklarından emin olun. Gerekirse tıbbi yardım alın.

Solunum

Kurbanı temiz havaya çıkarın ve solunumu izleyin. Bu kimyasalın toksik miktarlarda solunması tıkanıklığa, öksürüğe ve boğazda yanma hissine neden olur. Kurbanı kaza mahallinden temiz havaya çıkarın. Düzensizlik olup olmadığını kontrol edin ve gerekirse CPR yapın.

Yutma

Sıvı alımını zorlayın ve uzman tavsiyesi alın. Hidroklorik asitin yutulması, ağız, boğaz, göğüs ve karın bölgesindeki şiddetli ağrıyı hızlı bir şekilde tetikler ve bulantı ve kusmayı tetikleyebilir. Mağdurun kimyasalın gücünü hafifletmesi için bol miktarda su veya süt içmesini sağlayın, ancak bir doktor tarafından söylenmedikçe kusturmaya zorlamayın. Ulusal Başkent Zehir Merkezini (800-222-1222) arayın ve derhal tıbbi yardım isteyin.

Yanıklar Türleri

Doğrudan tıbbi müdahaleye başvurmadan önce başaramazsanız, yanığın şiddetini ölçün. Herhangi bir semptom olup olmadığını (ve her durumda yutulan hidroklorik asit içeren birini içeren) bir doktora danışmak iyi bir fikirdir. Ancak, aşındırıcı kimyasallara kısa süreli (kısa süreli, kısa süreli) maruz kalma, yalnızca bir veya iki cilt katmanına zarar verebilir ve bunların çoğu, Ulusal Enstitülerine göre kendi başlarına iyileşecek olan birinci veya ikinci derece yanıklara neden olabilir. Sağlık. Bu durumlarda, suyla iyice yıkandıktan sonra yarayı steril gazlı bezle gevşek bir şekilde kaplamak, doku iyileşene kadar korunmasına yardımcı olacaktır. Üçüncü derece yanıklar (tüm cilt katmanlarına ve altındaki dokuya nüfuz eden) büyük, kalıcı hasara, doku ölümüne ve yara izlerine neden olabilir. Bu yanıkların olası ciddi enfeksiyonları önlemek için topikal ve potansiyel olarak oral veya enjekte edilmiş antibiyotiklerle tedavi edilmesi gerekir. Aşırı durumlarda, kaybedilen dokuyu deri greftleriyle cerrahi olarak değiştirmek gerekebilir. Yaralanmanın ciddiyeti hakkında şüpheniz varsa, bir doktora danışın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]