|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Su Böcekleri Nedir?

Su böcekleri genellikle açık havada serin ve nemli bölgelerde bulunan bir hamamböceği türüdür. Bu böcekler, genellikle oryantal hamamböceği veya kara böcek olarak adlandırılan Blatta orientalis türündendir. Evlerin içinde kolonileşmemelerine rağmen, periyodik olarak yiyecek aramak üzere evlere girecekler. Bu zararlıların tanımlanması, diğer hamamböceği türlerinden kolayca ayırt edilebildiklerinden çok fazla sorun çıkarmadan yapılabilir.

Tanımlama

Yetişkin su böcekleri, neredeyse siyah renkli olan şık ve parlak gövdelere sahiptir. 1 ila 2 inç uzunluğundalar. Dişiler, göğüs kafesinde gelişmemiş kanat pedleri olan şişman gövdelere sahiptir. Erkeklerde, son dört ila beş abdominal bölgeyi açığa çıkaran, karın bölgesini uzatan ilkel kanatlar vardır. Erkekler, kadınlardan daha renklidir. Olgunlaşmamış su böcekleri yetişkinlere benzer, ancak daha küçük, daha hafif ve kanat yapıları yoktur. Yumurta kılıfları renkli, zengin ve pürüzsüz kahverengidir.

Habitat

Su böcekleri evlere zarar vermez. Özellikle yaprakların, malçın ve diğer çalılıkların altında organik ve çürüyen maddeler üzerinde gelişirler. Koloniler ayrıca karanlık ve nemli bölgelerde bulunur. Bodrumlarda, taş duvarda, çöplüklerde, kanalizasyon sistemlerinde, su borularında ve tarama alanlarında yaşayabilirler. Su kıt ise, böcekler iç mekanlarda havalandırma sistemlerinden, hava kanallarından veya kapıların altından geçebilir. Fakir dağcılardır ve bir kez içinde duvarlarda, yüksek dolaplarda veya üst katlarda yaygın olarak bulunmazlar. Su böcekleri, kanalizasyonlardan geçtikten sonra banyo armatürlerinde sıkışma eğilimindedir, çünkü dışarı çıkamazlar.

Yaşam Döngüsü

Su böcekleri genellikle diğer hamamböceği türlerinden daha az yumurta bırakır. Bir kadın, sezonda bir ila sekiz yumurtalık vakası üretecektir. Bu koyu kahverengi kasalar yarım inç uzunluğundan daha azdır ve gıda kaynaklarında depolanır. İlk instarları (genç böcekler) üreten, kapakların kapanması 60 gün sürer. Olgunlaşmamış böcekler yetişkinliğe erişmeden önce yedi ila 10 kez erimektedir. Yetişkinlik erkeklerde kanat gelişimi ve kadınlarda kanat pedleri ile karakterizedir. Diğer hamamböceği türlerinin aksine, su böceklerinin gelişim döngüsü mevsimseldir. Yumurtalar genellikle ilkbahardan yaz ortasına kadar yumurtadan çıkar ve yetişkin nüfus ilkbaharın sonlarında zirveye çıkar. Nüfuslar yaz aylarında azalmaya başlar.

Riskler

Su böcekleri, lağımların ortak sakinleri olduğundan, hastalık etkenlerini yiyeceklere aktarabilirler. En sık bulaşan hastalıklar gastroenterit ve böcekler tarafından taşınan alerjenlere verilen reaksiyonlardır.

Kontrol

Su böcekleri, evlere girişlerin taranması ve tüm tesisatların uygun şekilde kapatılmasını sağlayarak kontrol edilebilir. Bahçe enkazını minimumda tutmak dış mekan popülasyonlarını azaltacaktır. Su böcekleri için en iyi kimyasal kontrol, kimyasal hidrametilnon ile bağlanmış gıda kaynaklarında çekici madde bulunan yem tuzaklarıdır. Böcekler yavaş salınan kimyasalları yuvalarına geri taşır ve koloniyle paylaşır.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır