|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Helicobacter Pylori Diet

Helicobacter pylori veya H. pylori, mide ve ince bağırsakların zarlarına zarar vererek peptik ülserlere neden olan bir bakteri türüdür. Kişiden kişiye kusmaya, dışkı maddesine, kontamine gıdaya veya kontamine su kaynağına maruz bırakılarak veya yakın temasla yayılabilir. H. pylori antibiyotiklerle tedavi edilir. Doğru beslenme, H. pylori'nin neden olduğu eksiklikleri giderebilir.

Potansiyel Sebzeler

H. pylori'niz varsa, mide kanseri gelişimi için yüksek risk altındasınız. 2009 yılında "Kanser Nedenleri ve Kontrolleri" tarafından yayınlanan bir araştırmada, sebze alımı arttıkça H. pylori'li bireylerde kanser riskinin azaldığı bulundu. Pota sebzeleri, mideyi ve ince bağırsağı düzenleyen mide mukozasının korunmasını sağlar. A, C, E ve K vitaminleri, folat ve mineralleri bakımından zengindir ve ayrıca kansere karşı koruyucudur. Pota sebzelerinin örnekleri arasında brokoli, lahana, Brüksel lahanası, lahana, karnabahar, şalgam, roka ve rutabaga bulunur. ABD Tarım Bakanlığı günde 2 ila 3 bardak sebze yemeyi önerir.

Demir ve B-Vitamini

pylori, demir eksikliği anemisine ve zararlı anemiye yol açarak demir ve B-12 vitamininin emilimine neden olabilir. Çoğu zaman, H. pylori bakterileri antibiyotiklerle temizlendiğinde, vücut bir kez daha demir ve B-12 vitamini emebilir. Bununla birlikte, doktorunuz demir seviyenizi normale getirmek için takviye veya demir açısından zengin gıdalar tüketmeyi önerebilir. Demir ve vitamin B-12 yönünden zengin besinler et, kümes hayvanları, fasulye ve zenginleştirilmiş kahvaltı gevrekleri ve ekmeklerdir.

Limit Tuz

H. pylori ile birlikte tuz tercih etmek sizi daha çok bekletebilir mide kanseri gelişimi için risk. 2003 yılında "Epidemiyoloji Dergisi" nde yayınlanan makalenin yazarları, yüksek tuz içeren bir diyetin H. pylori enfeksiyonunun mide kanserlerinde etkisini artırabileceği sonucuna varmıştır. Konserve ürünler gibi tuz oranı yüksek yiyeceklerden ve cips ve tuzlu kraker gibi tuzlu atıştırmalık yiyeceklerden kaçınarak tuz alımınızı azaltın. Tuzluk çalkalayıcısını yemek masasında tutmayın ve yiyeceklerinizi tuzsuz baharatlarla baharatlayın.

C Vitamini

C Vitamini midenin iç zarının iyileşmesini hızlandırabilir ve yanını azaltabilir H. pylori kurtulmak için tedavinin etkileri. H. pylori sisteminizden temizlendikten sonra, C vitamini de midede meydana gelen kanser öncesi değişiklikleri azaltabilir. C vitamini en çok portakal, greyfurt, limon ve limon gibi narenciye meyvelerinde bulunur. Ayrıca kırmızı biber ve diğer sebzelerde bulunur.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır