|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Feingold Diyetinden Kaçınacak Yiyecekler

Dr. San Francisco'daki Kaiser Permanente için çalışan bir çocuk doktoru ve alerji uzmanı olan Ben Feingold, bazı aspirin duyarlılığı olan hastaların bazılarının bazı gıda katkı maddelerine de tepki verdiğini fark etti. Bunlar ve doğal kimyasal kaynakları ortadan kaldırıldığında şaşırtıcı davranış iyileştirmeleri meydana geldi. Feingold, hiperaktif çocukları, Feingold diyeti olarak bilinen bir diyetle tedavi etmeye başladı. İlk başta, Feingold'un bakımında dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu olan çocukların yaklaşık yarısı diyet değişikliklerine cevap verdi. Zamanla, diyet gelişti ve Feingold Association çok daha yüksek bir başarı oranı talep etti.

Yapay Renkler, Tatlandırıcılar ve Koruyucular

Petrol Bazlı Sentetik Gıda Boyaları, Yapay Tatlar ve BHA gibi Koruyucu Maddeler, BHT ve TBHQ, Feingold diyetine izin verilmez. Çocukların duyarlı olabileceği diğer gıda katkı maddeleri arasında MSG, sodyum benzoat, nitritler ve sülfitler bulunur. Yiyecek etiketleri yanıltıcı olabilir; Feingold derneği bir yemek listesi yayınlar ve ebeveynlere alışveriş konusunda yardımcı olmak için aylık olarak günceller. Ekim 2009'da yayınlanan çalışmaların gözden geçirilmesi "Prescrire International", DEHB tanılı çocukların 15 çift kör klinik çalışmasında, gıda renklendirmelerinin yutulmasıyla ilişkili hiperaktivitenin arttığını göstermiştir. Ek olarak, genel popülasyondaki 297 çocuğun plasebo kontrollü bir çalışması, yapay renkli içeceklerin tüketiminden sonra yüksek derecede hiperaktif davranış puanları göstermiştir.

Yapay Tatlandırıcılar

Şekerin hiperaktiviteye neden olduğuna dair yaygın bir inanç desteklenmiyor Feingold'un uygulamasından elde edilen veriler, ancak birçok şekerli davranışın yapay renkleri vardır. Feingold diyeti şekere ve steviaya izin verir, ancak aspartam, sukraloz, sakarin ve neotam gibi yapay tatlandırıcıları ortadan kaldırır. B. Christian ve East Carolina Üniversitesi'ndeki meslektaşları, sıçanların içme suyuna aspartam koydu. Üç ila dört ay sonra, fareler, daha önce ustalaştığı bir T labirentte bir ödülü nasıl bulacağımı hatırlayamadı. Bu çalışmada, uzun süreli aspartam tüketimi, beyindeki reseptör hücreleri ve enzimleri değiştirdi. Sonuçlar Mayıs 2004 tarihli “Farmakoloji, Biyokimya ve Davranış” dergisinde yayınlanmıştır.

Salisilat İçeren Gıdalar

Aspirin ve gıda katkı maddeleri, meyve ve sebzelerde doğal olarak bulunan salisilatları içerir. Salisilatlar, erken toplanan ve uzun mesafelerde sevk edilen ürünlerde ve domates sosu, ketçap veya meyve suları gibi konsantre yiyeceklerde yükseltilebilir. Salisilatları yüksek olan yiyecekler arasında badem, elma, kayısı, avokado, çilek, brokoli, kiraz, narenciye, karanfil, kahve, salatalık, kuru meyve, üzüm, kivi, nektarin, zeytinyağı, şeftali, biber, turşu, ananas, erik, kuru erik, kuru üzüm, kuşburnu, çilek, çay ve domates. "Fed Up" ın yazarı Sue Dengate, ebeveynlere doğal salisilatların doza bağımlı olduğunu hatırlatıyor. Yiyecek katkı maddeleri elimine edilirse, çocuk davranış problemlerini tetiklemeden bir parça meyvenin tadını çıkarabilir. Etkileri izlerken sağlıklı yiyecekler aşamalı olarak tekrar diyete eklenebilir. Dengate, daha büyük vücutların doğal salisilatlara daha az tepki gösterdiğini, bu nedenle çocuklar genellikle gıda intoleranslarını aşıyor.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır