|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Monosodyum Fosfatın Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Monobazik sodyum fosfat olarak da bilinen monosodyum fosfat, fosfor ve sodyumun sentetik formlarının bir kombinasyonudur. Doktorunuz, hastalık, hastalık veya yetersiz beslenme nedeniyle fosfor eksikliğinden riskiniz varsa reçete edebilir. Sağlığınızın birçok yönü vücudunuzdaki doğru fosfor dengesini korumanıza bağlıdır, bu nedenle monosodyum fosfat kullanmadan önce doktorunuzla konuşun.

Fosforun Önemi

Vücudunuzdaki her hücrenin büyümesi, gelişmesi için fosfor ihtiyacı var Düzgün bir şekilde tamir ve işlev görür ve bunların çoğunu kemiklerinizde bulabilirsiniz. Böbreklerinizin atıklardan kurtulmasına yardımcı olur ve vücudunuzun enerji depolamasını ve dağıtımını etkiler. Egzersiz yaparsanız, fosfor egzersiz sonrası yaşadığınız ağrı miktarını azaltmanıza yardımcı olabilir. Mineralin yeterince alınmaması sağlığınıza zarar verebilir ve belirtileri anksiyete, kemik ağrısı, iştah kaybı, sert eklemler, yorgunluk, düzensiz solunum ve kilonuzdaki dalgalanmalar gibi fosfor eksikliği ile sonuçlanabilir. Takviyeye İhtiyaç Var mı?

Fosfor birçok gıdada bulunur ve birisinin beslenmesinde yeterince alamaması nadirdir; ancak, bazı koşullar alkolizm, diyabet ve açlık gibi fosfor seviyelerinizin düşmesine neden olabilir. Çölyak hastalığı, Crohn hastalığı ve diğer kötü emilim koşulları da vücudunuzun fosforu yemeğinizden alma yeteneğini engelleyebilir. Bazı ilaçlar fosfor seviyenizi de düşürebilir. Bir monosodyum fosfat takviyesi almak, bir fosfor noksanlığının ve buna eşlik eden semptomların tedavisine ve önlenmesine yardımcı olabilir.

BKA ve Aşırı Dozlama Riskleri

Linus Pauling Enstitüsüne göre, 19 yaş üstü yetişkinlerin 700 miligram fosfor ihtiyacı vardır. bir gün. Doktorunuz, monosodyum fosfat takviyenizin uygun dozunu ve diyetinizden ne kadar mineral almanız gerektiğini belirlemenize yardımcı olabilir. Fosforun önerilen diyet parasını veya RDA'sını asla aşmayın veya doktorunuzla tartışmadan reçeteye göre daha fazla monosodyum fosfat almayın. Çok fazla fosfat takviyesi almak zehirli olabilir ve ishal ve organlarınızın sertleşmesine yol açabilir ve ayrıca vücudunuzun diğer gerekli mineralleri emme yeteneğini de engelleyebilir. Linus Pauling Enstitüsüne göre fosfor için tolere edilebilir üst sınır, 19 ila 70 yaşları arasındaki yetişkinler için günde 4.000 miligramdır.

Ek Hususlar

Bir fosfor eksikliği sağlığınız için tehlikeli olabilir, bu yüzden Doktorunuzun onayı olmadan fosfor ekinizi almayı bırakmayın. Monosodyum fosfat ve diğer fosfor takviyeleri, birkaç ilaçla etkileşime girebilir, bu nedenle takviyeleri yutmadan önce ne aldığınızı doktorunuza söylemeniz önemlidir. Baş dönmesi, düzensiz kalp atışı, konfüzyon, kas krampları, olağandışı susuzluk, idrara çıkma ya da yorgunluk gibi eklerinize herhangi bir olumsuz reaksiyonla karşılaşırsanız tıbbi yardım isteyin.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]