|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Çok Az Sodyum Kalp çarpıntısına Neden Olabilir

Bir tür anormal kalp atışı olan kalp çarpıntısı, göğüste çırpınan bir his, atlanan veya ekstra kalp atışı hissi veya kalbin "flip-flopping" veya "kaçıyor" hissi gibi gelebilir. Aşırı düşük veya yüksek kanda sodyum gibi bir elektrolit seviyesine sahip olmak kalp çarpıntısına ve diğer ciddi semptomlara neden olabilir. Çoğu kalp çarpıntısı ciddi olmamakla birlikte kendi başlarına kaybolacak olsa da, doktorlarını kontrol ettirmek için bir doktora görünmek önemlidir.

Elektrolit Dengesizlikleri

Sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum, klor ve klor içeren elektrolit mineralleri ve Fosfat, vücudun sıvı seviyelerinin korunmasında ve önemli vücut fonksiyonlarının desteklenmesinde önemlidir. Hiponatremi veya düşük sodyum gibi elektrolit dengesizlikleri kalp çarpıntısına neden olabilir. Diğer elektrolit dengesizliği semptomları arasında yorgunluk, kas spazmları, halsizlik, seğirme, kasılmalar ve konfüzyon bulunur. Düşük sodyum içeren elektrolit dengesizlikleri, idrar söktürücü ilaçların alınması, çok fazla su içmek, böbrek hastalığı veya aşırı terleme, kusma veya ishal yüzünden sıvı kaybı olabilir. Kanser ve kanser tedavileri de hiponatremiye neden olabilir.

Önleme, Tanı ve Tedavi

Bir doktor, kalp çarpıntınızın kan ve idrar testleri yaparak düşük sodyum belirtisi olup olmadığını belirleyebilir. Hiponatreminin nedenine bağlı olarak tedaviler, su alımının kısıtlanmasını, intravenöz sıvı verilmesini veya semptomları hafifletmek için ilaçların uygulanmasını içerebilir. Tuz tüketmek, şiddetli olmadan önce düşük sodyum seviyelerinin ele alınmasına yardımcı olabilir. Özellikle sporcular, uzun ve yorucu egzersizler sırasında sporcu içecekleri gibi elektrolit içecekler içerek hiponatremiyi önleyebilir. PubMed Health'e göre yüksek enerjili atletik olaylar sırasında sadece su içmek akut hiponatremiye neden olabilir.

Uyarı

Kalp çarpıntısı her zaman ciddi bir semptom olmasa da, hiponatremi şişlik de dahil olmak üzere çok ciddi sonuçlar doğurabilir. beyin, beyin herniasyonu, koma ve ölüm. Bu nedenle, kalp çarpıntınıza anormal zihinsel durum gibi diğer hiponatremi semptomları eşlik ederse derhal tıbbi yardım istemek zorunludur. Hiponatremi özellikle 48 saat içinde gelişen akut vakalarda hayatı tehdit eder. Günler veya haftalar içinde gelişen kronik hiponatreminin hayatı tehdit eden beyin şişmesine neden olma olasılığı daha düşüktür.

Diğer Nedenler

Çok az sodyum gibi elektrolit dengelerinin yanı sıra, kalp çarpıntısı diğer nedenlerden kaynaklanabilir. Yoğun fiziksel aktivite ve endişe veya stres gibi güçlü duygular kalp çarpıntısına neden olabilir. Aşırı aktif tiroid, düşük kan şekeri, düşük kan basıncı, anemi veya kalp problemiyle ilgili bir aritmi gibi tıbbi durumlar da kalp çarpıntısına neden olabilir. Hamilelik veya menstrüasyon sırasında meydana gelen hormonal değişiklikler ve bazı ilaçlar, yasadışı ilaçlar, tütün veya uyarıcılar alınması kalp çarpıntısının diğer olası nedenleridir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır