|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Beden ve Beyinde Oksijen Nasıl Gidilir

Beyniniz, düzgün çalışması için sürekli bir oksijen kaynağına ihtiyaç duyar. Ek olarak, vücudunuzdaki her hücre, enerji oluşturmak için glukoza ve oksijene ihtiyaç duyar. Chico Neuroscience Bölümü'ndeki California Eyalet Üniversitesi'ne göre beyniniz oksijen alımının yaklaşık yüzde 25'ini kullanıyor. Oksijen, diğer şeylerin yanı sıra hafızanızı, dengenizi, hormon üretiminizi ve ruh halinizi düzenleyen beyin aktivitesi için gereklidir. Nefesiniz boyunca oksijen alırsınız ve egzersiz yaptığınızda solunum hızınız artar. Bu, tüm vücudunuza ve beyninize fayda sağlayarak oksijen alımınızı artırır. Oksijen eksikliği yaşadığınızı düşünüyorsanız, doktorunuzla görüşün.

Derin Nefes ve Egzersiz Kullanın

Burnunuzdan nefes alın. Karnınızı önce hava ve sonra göğsünüzle doldurun.

Beş saniye bekleyin. Nefesinizi uzatmak ve vücudunuzun daha fazla oksijen emmesine izin vermek için soluk vermeden önce mümkün olan tüm havayı aldıktan sonra bunu yapın, ancak yalnızca sizi gerginliğe neden olmazsa veya başınızı döndürmezseniz.

Burnundan nefes ver. Önce göğsünüzü boşaltın, çünkü tüm havayı ciğerlerinizden dışarı atmak için karnınızı yavaşça içeriye doğru çekin. Güne bu derin nefes alıştırmasının 20 ila 25 turunu yaparak başlayın ve bitirin.

30 ila 40 dakikalık kardiyovasküler egzersiz yapın. Haftada en az beş kez aktif olun. Buna hızlı yürüyüş, bisiklete binme, koşma, yüzme ve tenis ve futbol gibi sporlar dahildir. Vücudunuz bu egzersizleri yapmak için daha fazla enerjiye ihtiyaç duyduğundan, vücudunuz otomatik olarak vücudunuzdaki her hücreyi oksijenleyecek ve beyin fonksiyonunuzu iyileştirecek derin nefesler alacaktır.

İpucu

Günlük nefes alıştırmalarınızı yapmak ilk başta yorucu görünebilir, ancak ne kadar çok yaparsanız, o kadar kolay olurlar. Ayrıca genel solunum düzeninizi de olumlu yönde etkilemeye başlayabilirler.

Uyarılar

Bitkisel destek almadan önce doktorunuza danışın ve rahatsızlık yaşarsanız egzersizinizi sonlandırın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır