Fermantasyon, karbonhidratları alkole, organik asitlere veya karbondioksite dönüştürmek için kullanılan yiyecek ve içeceklerde kullanılan bir işlemdir. Alkollü içkiler oluşturmak ve bazı yiyecekleri korumak için kullanılır. Doğal sağlık uzmanı Andrew Weil'e göre, M.D., fermantasyon gıdaları daha sindirilebilir ve besin maddelerini daha ulaşılabilir hale getirebilir. İrritabl bağırsak sendromu (IBS), düşük sindirim sistemi bozukluğu olan kişiler için, fermente gıdalar sayısız fayda sağlayabilir. En iyi sonuçlar için, doktorun rehberliği önerilmektedir.
Fermente Süt
Kültürlü süt olarak da adlandırılan fermente süt, laktik asitle fermente sütdür. Fermantasyon işlemi nedeniyle, fermente süt, sindirim fonksiyonunu iyileştirdiği ve vücuttaki zararlı bakterileri azalttığı bilinen sağlıklı bakteri olan probiyotikler içerir. Maryland Tıp Merkezi (UMMC) Üniversitesi'ne göre, probiyotik alımı IBS ile ilişkili karın ağrısı, kabızlık ve gazın azaltılmasına yardımcı olabilir.
İnsanlar fermente edilmemiş süt ürünlerine kıyasla daha kolay fermente süt ürünlerini sindirebilir IBS bazı insanlarda alevlendi. Amerika Birleşik Devletleri'nde, fermente süt, ayran, acidophilus süt ve yoğurt benzeri bir içecek olan kefir gibi çeşitli çeşitlerde bulunur.
Yoğurt
Yoğurt, fermente süt ürünlerinden elde edilir ve benzer probiyotikler sağlayabilir. yararlanır. Eylül 2008'de yayınlanan "New York Times" makalesine göre, yoğurttaki probiyotik suşları ishal gibi IBS semptomlarını iyileştirebilir; Ancak, tüm yoğurt yararlı probiyotikler içermez. Bu nedenle, gıda paketlemesinin spesifik probiyotik içeriği ve destekleyici kanıtlar açısından incelenmesi tavsiye edilir.
"Canlı, aktif kültürler" içeren yoğurt, sindirim yararları olan probiyotikler içerme eğilimindedir. Fermente sütte olduğu gibi, yoğurt da sindirilebilir bir süt ürünü seçeneği ve IBS'li insanlar için bir kalsiyum kaynağı sağlayabilir.
Lahana turşusu
Lahana turşusu laktik asit bakterileri tarafından fermente edilmiş lahanasıdır. Weil'e göre, konserve lahana turşusu, mühürlü bir seramik güveç içine lahana ve tuz koyarak yapılan ev yapımı lahana turşusundan çok uzak. Oda sıcaklığında 3 gün boyunca, tuz lahana nemi çeker ve fermantasyona neden olur.
Weil lahana turşusu düşük kalorili, kolayca sindirilebilir, uygun fiyatlı ve hazırlaması kolay bir gıda olarak kabul eder. Aynı zamanda C vitamini bakımından zengindir - IBS'li insanlarda bağışıklık sistemini güçlendiren bir besin maddesidir. Lahana turşusu ayrıca değerli miktarlarda diyet lifi sağlar. UMMC, elyaf zengini gıdaları IBS hastalarında gaz, şişkinlik ve kabızlığın azaltılması için bir araç olarak önermektedir.