|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Gençlerde Şizofreni Belirtileri Nelerdir

Şizofreni, alışılmadık algılar, düşünceler ve davranışlarla karakterize ciddi bir psikiyatrik durumdur. Şizofreni başlangıcı tipik olarak erken yetişkinlikte görülür, ancak ergenlik döneminde gelişebilir. Amerikan Psikiyatri Birliği'ne göre, daha kötü bir prognozun tipik olarak daha önce şizofreni başlangıcında görüldüğü gibi endişe duyması durumunda ergen şizofreni.

Tuhaf Davranış

Şizofrenili ergenler tuhaf davranışlar veya konuşmalar yapabilir. Örneğin, geriye doğru yürüyebilir veya tekrar tekrar hareket edebilirler. Tuhaf, tekrarlayan davranış, ergen şizofreni ile karşılaştırıldığında ergen şizofreni ile karşılaştırıldığında daha fazla karakteristiktir, Mayıs 2000'de "Psikiyatrik Tedavide İlerlemeler" konulu Dr. Chris Hollis tarafından yapılan araştırma incelemesinde belirtildiği gibi. p> Bazen şizofreni hastası ergenler şaşkın düşünceyi sergilerler. Amerikan Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Akademisi'ne göre, televizyonda veya hayallerinde gerçeklik için görülenleri karıştırabilirler. Onları karışıklığa ikna etmeye çalışırken, şizofreni hastaları olan gençler şaşkın inancı savunurlar.

Düzensiz Düşünce ve Konuşma

Şizofreni hastaları ergenler şizofreni hastalığına benzer bir şekilde saçma sapan veya dağınık şekilde konuşabilirler. Konuşurken, konu üstünde kalmakta zorluk çekebilirler veya anlam ifade etmeyen kelime ve cümleleri birleştirebilirler. Ayrıca, yavaş yavaş konuşabilir, birkaç kelime söyleyebilir veya bir soruya cevap verirken cevap veremezler. Bazen şizofreni hastası bir genç cümlenin ortasında konuşmayı bırakabilir.

Halüsinasyonlar

Halüsinasyonlar arasında nesneler görmek, sesleri duymak, kokuları koklamak, hissetmek veya gerçek olmayan tatları tatmak vardır. Halüsinasyonların örnekleri arasında pembe filler ve hiç kimsenin olmadığı durumlarda sesler duymak vardır. Bazen şizofreni hastaları kendileriyle konuşacak veya sebepsiz yere gülmekten patlayacak. “Psikolojik Bülten” Mayıs 1977 sayısındaki araştırmanın klasik bir incelemesine göre, şizofreni hastası olan kişi halüsinasyonlu seslere cevap veriyor olabilir. Ergen şizofrenide halüsinasyonlar görünse de, Mart 2000 tarihli “Psikiyatrik Tedavideki Gelişmeler” sayısında bildirildiği gibi yetişkinlere göre daha az görülür.

Sanrılar

Sanrı, tuhaf veya hayali bir inançtır açıkça yanlış, ama yanılsamaya sahip bir insan inancının gerçek olduğuna inanıyor. Bu inanç, bir kişinin dini veya kültürel arka planı ile haklı değildir. Bazı sanrı örnekleri, biri olmadığında ve bir aile üyesi ya da öğretmen tarafından zehirlendiğinde ünlü olduğuna ikna ediliyor.

Yassı ya da Uygunsuz Etki

Şizofreni hastaları arasında çok az ya da hiç duygu ifade edilemez. Yüzlerinde boş bir ifade olabilir veya duygusal olarak düz görünüyorlar. İfade edilen duygular bir durum için uygun olmayabilir. Örneğin, şizofreni hastası bir genç, sevilen birinin ölümünün haberi üzerine güler. Ergen şizofreni, Mayıs 2000 tarihli "Psikiyatrik Tedavideki Gelişmeler" raporundaki bir rapora göre, yetişkin şizofreni ile karşılaştırıldığında daha düz veya uygunsuz bir etki ile karakterize edilir.

Şizofrenide Ergenler kişisel hijyende azalma. Banyo yapmama veya kötü nefes almamaya ve vücutlarını fırçalamamaya neden olabilir. Bazen saçlarını fırçalamamaktan veya kıyafetlerini ütülemekten mahrum kalmış görünebilirler.

Sosyal Çekilme ve Arkadaş Edinme ve Elde Kalmama

Sosyal çekilme ve arkadaş edinme ve sürdürememe şizofreni hastaları arasında yaygındır. Diğerlerinden kaçınmaya, görmezden gelmeye veya görüşme sırasında göz teması zayıf kalmaya başlayabilir. Ayrıca, şizofreni hastaları, zevk almada zorluk çekebilecekleri için eğlenceli aktivitelere ilgi duymayabilirler. Sosyal geri çekilme ve yetersizlik çoğu zaman gençler arasında şizofreni başlangıcından önce meydana gelir ve “İngiliz Psikiyatri Dergisi” nin Nisan 1998 sayısındaki bir araştırmaya göre, psikiyatrik rahatsızlığın ortaya çıkmasının bir göstergesi olabilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır