|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Belirtileri ve Protein Eksikliği Riskleri

Protein, vücudunuza enerji sağlayan, işleyişini düzenleyen ve gelişimi kolaylaştıran üç temel makro besin türünden biridir. Bir protein, vücudunuzun enerji için ve yeni proteinler yapmak için kullandığı bir amino asit zincirinden oluşur. 20 çeşit amino asit arasından vücudunuz 11 oluşturabilir ve kalan dokuz ürün için diyet kaynaklarına güvenir. Yeterli miktarda protein tüketilmemesi, ciddi bir tıbbi durum olan protein eksikliğine yol açar.

Diyet Referans Alımı

Vücudunuz, hücrelerini korumak ve önemli metabolik fonksiyonları yerine getirmek için proteine ​​güvenir. Günlük protein gereksinimleri yaşınıza ve cinsiyetinize göre değişir. Tıp Enstitüsü, küçük çocukların her gün 13 ila 19 gram protein almasını önerir. Yetişkin erkeklerin günlük 56 g protein tüketmesi gerekirken yetişkin kadınların günlük 46 gram alması gerekir. Bir kadının proteini hamile ya da emzirirken artmalıdır. Hamileyseniz veya emziriyorsanız, her gün 71 gram protein yemeyi hedefleyin. Günde 10 gramdan daha az protein tüketmek, vücudunuz için yeterli temel besinleri sağlamayabilir ve protein eksikliğine neden olabilir.

Belirtiler

Protein eksikliğinin fiziksel belirtileri arasında değişen kas kütlesi kaybı, cilt pigmentasyonu, ishal, saç renginde veya dokusunda değişiklikler, göbek, döküntü ve şişlik çıkıntılı. Protein eksikliği olan kişilerde ayrıca yorgunluk, uyuşukluk, sinirlilik ve ilgisizlik görülür. Protein yetmezliği olan çocuklar kilo ve büyüme için kriterleri karşılayamazlar, bu da onlara israf bir görünüm verir.

Riskler

Çocukluk döneminde protein eksikliği yaşamak gelişimsel gecikmelere neden olur. Protein eksikliği olan çocuklar hiçbir zaman yetişkin boyutuna erişemez ve hafif zihinsel gerilik, sindirim problemleri veya pankreas bozuklukları yaşayabilir. Uzun süreli protein eksikliği, bağışıklık sisteminizin zayıflamasına neden olur. Sonuç olarak, protein eksikliği olan çocuklar ve yetişkinler enfeksiyonlara daha kolay yenebilirler. Şiddetli protein eksikliği olan insanlar sonunda şoka girer ve ölebilir.

Hassas Gruplar

Gelişmekte olan ülkelerde protein eksikliği yaygın olarak görülürken, Amerika Birleşik Devletleri'nde nadir görülür. Bazı popülasyonlar protein eksikliği geliştirmek için daha savunmasızdır. Vejetaryenler ve veganlar, bitki protein kaynaklarına güvenerek, dokuz temel amino asitin hepsini almalarını zorlaştırıyor. Çocuklar ve hamile kadınlar da protein eksikliği için yüksek risk altında olabilirler.

Tedavi

Protein eksikliği, yeterince erken yakalanırsa tedavi edilebilir. Her ne kadar protein eksikliği olan çocuklar tam boyuta gelmeyecek olsalar da, diğer tıbbi semptomları tedavi ile iyileşme gösterecektir. Tedavi, karbonhidrat ve yağ yönünden zengin protein eksikliğine sahip insan yiyeceklerini beslemekle başlar. Genel kalori tüketimi arttıktan sonra, birey protein yönünden zengin gıdalara dahil edilmelidir. Protein alımınızın çok düşük olduğunu düşünüyorsanız, fıstık ezmesi, yağsız et, fasulye, soya ürünleri, yağsız süt ürünleri, fındık ve tohum yiyerek diyetinize daha fazla protein ekleyin. Bir vegan veya vejeteryan diyetine başlamadan önce, protein veya diğer besinlerde eksik olma potansiyeliniz hakkında doktora danışın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır