İngiliz Arıcılar Birliği'ne göre yaz aylarında bir kovan 35.000'e kadar arı barındırabilir. Kış aylarında bu sayı 5.000'e düşüyor. Tüm arıların antenleri, iki veya üç çift kanadı, bölünmüş gövdeleri ve çiçeklerden nektar ve poleni çıkarmak için kullandıkları hortumlar olarak bilinen çok uzun bir dili vardır. Bazı arıların acı çekmesine rağmen, acı çekmeyen türler vardır. Arının doğası, besin kaynağı ve faaliyetleri içeride ne kadar kalacağını etkileyebilir.
Yaşam Süresi
Yaz aylarında doğan işçi arılar 40 gün boyunca yaşarlar. Kovan kış aylarında yeni doğmuş arıları sevmez, bu nedenle sonbahar aylarında doğan işçi arılar genellikle altı veya yedi ay yaşar; izleyen ilkbahara kadar. Kraliçe arılar beş yıla kadar yaşarlar, ancak normalde kovandan ayrılmaz. Dışarıda veya içeride görülen arılar genellikle çalışan arılardır.
Beslenme
Bal arıları normalde çiçeklerden nektar tüketir. Nektar doğal olarak şeker bakımından zengindir. Bariz nektar kaynaklarının yokluğunda, arılar, şeker bakımından zengin yiyecekleri arayacaktır. Özellikle alkolsüz içecekler gibi şeker bakımından zengin sıvılara çekilirler. Şeker suyu veya alkolsüz içecekler gibi şeker bakımından zengin yiyecekler, bir arı içeride sıkıştığında kolayca ve sürekli olarak mevcutsa, doğal ömrünün geri kalan kısmında hayatta kalmak olasıdır.
"stomachs, a real one and a honey stomach.", 3, [[Gerçek mide yiyecekleri sindirir, bal mide bal için geçici bir depolama tesisi iken arı kovana geri döner. Bir kapak, gerçek mideyi bal midesine bağlar ve gerekirse nektarın sindirilmesini sağlar. İçerde kapana kısıldığında arı, uçuş süresini arttırmak ve evdeki olası gıda kaynaklarını bulmak için balın midesini baldan kesebilir. Bir arı bir saatten daha az bir süre uçabilir ve bunun ardından topraklanacaktır. Topraklanmış arılar hızla açlıktan ölürler. İçeride, yemeksiz hapsolmuş bir arı birkaç saatten fazla yaşayamaz.