| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Sütün Beslenmemizdeki Önemi

Süt - süt tozu bile - besleyici, uygun maliyetli bir protein, mineral ve vitamin kaynağıdır. Yine de süt, artık çok fazla sağlıksız seçimle dolu diyetlere boş kaloriye katkıda bulunan aşırı şekerli gazlı içecekler, meyve suyu ve spor içeceklerine yer açmak için artık bir kenara itiliyor. kanser. Yüksek şekerli içeceklerin besin maddesi yoğun süt ile değiştirilmesi teşvik edilmesi gereken bir diyet değişikliğidir.

Çocukluk: Sütün Kalsiyumu Fiziksel ve Zihinsel Gelişimi Destekler

Çocuklara, yüksek şekerli içecekler yerine süt verilmelidir. Milk'in üstün proteini, biyolojik olarak bulunabilen - kolayca emilen ve kullanılan dengeli amino asitlerden üretilir. Sütün kalsiyumu çocuğun gelişen kemiklerini, dişlerini ve beyin dokusunu güçlendirir ve hücresel düzeyde kas ve nörolojik işlevi yöneten kimyasal reaksiyonlara katkıda bulunur. Güçlendirilmiş süt ayrıca vücudun kemik bütünlüğü için hem kalsiyumu hem de fosforu absorbe etmesine yardımcı olan, kırmızı kan hücresi üretimini teşvik eden, sindirim ve sinir süreçlerine yardımcı olan ve bağışıklığı destekleyen kritik bir vitamin olan D vitamini sağlar. 11 yaşına kadar olan çocuklara günde en az iki porsiyon süt ve süt ürünleri sağlanmalıdır.

Genç Yıl: Süt, Kaliteli Beslenmeye Katkı Yapıyor

Gençler ayrıca şekerli içecekleri sütle değiştirmeli. Ergenler olağanüstü fizyolojik değişimlere maruz kaldıklarından, hormonal, kaslı, dolaşım ve üreme sistemlerinin optimal gelişimi için enerji ve besin yoğun gıdalara ihtiyaç duyarlar. "Amerikan Beslenme Koleji Dergisi", özellikle ergenlik döneminde artan kalsiyum gereksinimlerini detaylandırıyor ve ayrıca gençlerin kalsiyum alımının, kemik-kalsiyum entegrasyonunu optimize etmek için fiziksel aktivite ile birlikte olması gerektiğini ve ergenliğin kemik yoğunluğunu artırmak için en iyi zaman olduğunu açıklıyor. sonradan sonraki yaşamda kemik kırılganlığı ve osteoporozu önler. Sütün İnanılmaz Faydaları, gençlerin az yağlı süt ürünleri servislerinin günlük olarak üç veya daha fazla sayı yapmasını tavsiye eder.

Yetişkinlik: Kalsiyum Gereksinimleri Devam Ediyor

Kalsiyum, D vitamini ve fosfor içermeyen yetişkinler yaş kemik dejenerasyonu riskini taşır, bu yüzden süt gerekli kalır. Soya peyniri, brokoli ve ıspanak gibi diğer kalsiyum bakımından zengin, süt ürünü olmayan yiyecekler iyi seçenekler gibi görünebilir, ancak bazılarında kalsiyum emilimini bozan bileşikler bulunur. Ispanak, kalsiyum emilimini engelleyen oksalatlar bakımından yüksektir ve brokoli gibi diğer sebzelerdeki kalsiyum, sütteki kalsiyum kadar kolay bir şekilde emilmez.

Laktoz intoleransı: Sorun Değil

Bazı yetişkinler süt şekeri laktozunu sindiren bağırsakta üretilen enzim laktaz eksikliği. Laktaz onu parçalamak için olmadan, önemli bir gastrointestinal rahatsızlığa neden olabilir. Bununla birlikte, laktaz enzimleri eklenmiş süt ürünleri, laktoz intoleransı için tam olarak pazarlanmakta ve sütün hazımsızlık olmadan faydalarını sağlamaktadır. Daha İyi Sağlık Bakım Vakfı, laktoz intoleransını kademeli bir gelişme olarak tanımlamaktadır ve tüm yetişkinleri etkilememektedir.

Lakto-Vejeteryanlık ve Süt

Süt ürünlerini tüketen vejetaryenler, özellikle süt ürünlerini kullanma yeteneğinin farkındadırlar. protein, kalsiyum ve D vitamini için günlük gereksinimler. Süt, dokuz amino asidin tümünü içerir ve tam bir protein oluşturur. Cornell Üniversitesi, süt proteininin yapısını tanımlayan sütün kesin kimyasal profilini ayrıntılı olarak belgelemektedir: Kalsiyum güçlendirici fosfor bakımından zengin yüzde 82 kazein; ve ticari protein tozlarında bulunan yüzde 18'lik peynir altı suyu. Bunlar ve sütün diğer besinsel yararları, sütün herhangi birine fayda sağlaması için günde sadece üç porsiyon alması anlamına gelir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com