Zencefil kökü, "Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi" ne göre, çok yönlü bitkilerden ve hem ilaçlar hem de yiyecekler için önemli bir bileşendir. “Otların Yoga'sı” zencefilin sattvik olduğunu söyler - genel beden ve ruh dengesini geri yükler ve daha yüksek bilinç düzeylerine ulaşmaya yardımcı olur. Zencefil çok yönlüdür ve hedeflenen kullanımınızı tamamlamak için şifalı bitkilerle birleştirilmelidir. Herhangi bir bitkisel takviyeyi kullanmadan önce doktorunuzla konuşun.
Dikkat Edilecek Noktalar
Zencefil kökü ile birleştirmek için otlar seçerken, istenen etkiyi düşünün. "Bitkilerin Yogası" na göre, bu etkiyi tamamlayan bitkileri seçmek, şifalı kullanım için bitkisel preparatınızın genel gücünü artıracaktır. Zencefil, solunum ve sindirim sistemleri ve vücudun tüm dokuları üzerinde kitabına göre çalışıyor. Zencefil ile kombine edilecek bitki seçiminiz, vücudun hangi sistemi veya dokusunu tedavi ettiğinize bağlı olacaktır. Mutfak kullanımı için, zencefilin "Tıbbi Bitkiler Ansiklopedisi" ne göre hem sindirime yardımcı olan hem de enfeksiyonu önleyen keskin bir ısınma baharatı olduğunu düşünün.
Sindirim
Sindirimde, zencefil giderici gaz. ", mide spazmlarına yardımcı olmak için rahatlatıcı ve zararlı bitkilerin birleştirilmesini önerir. Bu kombinasyon için iyi dinlendirici otlar papatya, rezene tohumu, melisa, nane, anason ve angelica içerir. Sindirim sistemindeki enfeksiyonlarda zencefil nane, katip veya civanperçemi ile birleştirilir. Zencefil ve sinameki tanecikleri, güçlü bir müshil yapmak için birleşir. Hamileyseniz civanperçemi, sinameki ve büyük zencefil dozlarından sakının.
Dolaşım
Zencefil dolaşım uyarıcısıdır ve "Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi", chillblainlerin iç ve dış tedavisi için tavsiye eder. Dolaşım için zencefil ile iyi birleşen otlar arasında sarımsak, gingko, kırmızı biber, zerdeçal, dikenli kül, biberiye, ekinezya ve krampar bulunur. Bunları bir bitki çayında veya uyarıcı bir bitki banyosu için alın, banyo suyunuza biberiye ile zencefil infüzyonu ekleyin. Ülseriniz veya asit hazımsızlığınız varsa, cayenne'i içten almayın. Dikenli kül, midedeki iltihaplanmayı şiddetlendirir. Yüksek ekinezya dozları mide bulantısına neden olabilir. Zerdeçal kullanımı, bazen deri döküntülerine ve artan güneş duyarlılığına neden olur. Gebe kadınlar biberiye, kül ve cayenne'den uzak durmalıdır.
Mide Bulantısı ve Hareket Hastalığı
"Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi" ne göre zencefil mide bulantısı ve hareket tutması için klasik bir çözümdür. Zencefili zerdeçal veya havyar - zencefil ailesinin bir üyesi - mide bulantısı giderici bir infüzyonda birleştirin. Kombine taze veya güçlendirilmiş bitkileri kaynar suda beş dakika bekletip günde beş bardak içilir. Hareketli hastalık için yudumlamak için sıcak infüzyon bir termos içinde taşıyın. Bulantınız sabah bulanmasından kaynaklanıyorsa zencefil kullanmaktan kaçının.
Mutfak Kullanımı
Tıbbi özelliklerinin yanı sıra, zencefil pek çok yemeği tamamlayan lezzetli bir baharattır. Karinatif etkisi, yemeğin sindirilmesine yardımcı olacağı anlamına geliyor, “Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi” diyor. Zencefil Güney Asya mutfağından vazgeçilmezdir. Hem güçlü tadı hem de tıbbi etkisi nedeniyle az miktarda kullanmak en iyisidir. Et ve sebze soslarında kullanın. Patates kızartması, çorba ve ev yapımı salata soslarını karıştırmak için ince kıyılmış zencefil ekleyin. Daha taze bir lezzet ve ilaca dayanıklılık kazandırmak için, pişirmeden hemen sonra çorbalara ve fasulye yemeklerine çiğ öğütülmüş zencefil ekleyin.
Sarımsak ve Limon
Güçlü antiviral ve antibakteriyel etki için zencefil ile sarımsak ve limonu birleştirin. ", bu karışımı soğuk algınlığı, su çiçeği veya zona hastalığı için doğrudan etkilenen cilde uygulanmasını önerir. Boğaz ağrıları, bademcik iltihabı, soğuk algınlığı, nezle ve ateş için, kaşık rendelenmiş taze rendelenmiş sarımsak ve zencefille limon suyu ile yemek yiyin, zencefil ve sarımsak parçalarını çiğneyin ya da daha hafif bir lezzet için havuçlu bir meyve sıkacağıyla suyunu sıkın.
, , ] ]