ABD Tarım Bakanlığı (USDA), günde 10 çay kaşığı şekerden fazla tüketmemenizi önerir. Bununla birlikte, şekerli içeceklerin ve atıştırmalıkların erişilebilirliği ile ortalama bir insan günde yaklaşık 30 çay kaşığı şeker tüketir. Asitlik ve alkalilik arasında bir denge sağlaması amaçlanan vücut, çok fazla şeker tükettiğimizde dengesiz ve aşırı asidik hale gelir. Bu bağımlılık yapıcı maddenin zararlı etkilerini tanımak için vücudun şekeri nasıl nötralize ettiğini anlamak önemlidir.
Temelleri
Şeker, doğal dengeyi bozar, kan, idrar ve dokuları daha asidik hale getirir . Asitlik ve bazlık arasındaki denge pH olarak da bilinir. Vücut tipik olarak 7.3 civarında bir doğal pH'ı korur, tükürük ve idrar 6.8 ila 7.0 arasındadır. Çok fazla şeker tükettiğimizde, vücudun pH'ı daha asidik hale gelir ve idrar ve tükürüğün yaklaşık 5.5 ila 6.5 arasında kalmasına neden olur. Asitli bir vücut hastalığa ve hastalığa eğilimli olduğu için bu asitliğin nötralize edilmesi önemlidir.
Alkalin Maddeler
Vücut, vücut pH'ını eski haline getirmek ve şekerin zararlı etkilerini nötralize etmek için alkali maddeler kullanır. Alkali maddeler, kandaki şeker, tükürük ve idrarın neden olduğu asitliği nötralize eder. Bu nedenle diyetiniz yüzde 80 alkali ve yüzde 20 asitli olmalıdır. Hastalık veya hastalıktan muzdarip iseniz,% 100 alkali olan bir diyet sürdürmeyi hedeflemelisiniz. Alkali maddeler olmadan vücudunuz şekerin etkilerini nötralize edemez.
Mineraller
Kalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi mineraller, vücudu şekeri metabolize eden ve nötralize eden alkali maddelerdir. Vücudumuzdaki en zengin kalsiyum kaynağı kemiklerimizdir. Bu nedenle, çok miktarda şeker tüketmek, asiditeyi nötralize etmek için vücudun kalsiyum kemiklerimizi soymasına neden olur. Sonuçta kalsiyum tükenmesi, kırılgan, gözenekli kemiklere ve osteoporoz tehlikesine yol açar. Kalsiyum, potasyum, magnezyum ve demir içeren mineral takviyeleri almak, vücuttaki şekerleri nötralize etmeye ve vücudunuzun kemiklerinizden kalsiyum çalmak zorunda kalmamasını sağlar. Yapabileceğiniz en iyi şey, çok fazla şeker tüketmekten kaçınmaktır.
Su
Alkali bir madde olan su, şekerin diş sağlığınız üzerindeki etkilerini nötralize etmek için en iyisidir. Şeker tüketimi diş çürümesinde büyük rol oynar. Şeker yemeseniz bile, şekerli gazozlar, meyve suları ve spor içecekleri dişleri kaplayabilir ve tükürüğün daha asitli olmasına neden olabilir. Su, tükürüğün asitliğini azaltarak ve gün boyunca tüketildiği gibi şekeri dişlerinizden yıkayarak şekeri nötralize eder.
, , ] ]