|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Engelliler Diyet ve Egzersiz

Engelli bir kişi, günlük yaşam aktivitelerinin çalışmasını veya gerçekleştirilmesini zorlaştıran fiziksel kısıtlaması olan herkes olarak kabul edilir. Amerikan Sağlık ve Engelliler Derneği'ne göre, bu, körlük veya sağırlık, omurilik hasarı, travmatik beyin hasarı, serebral palsi veya zihinsel gerilik, inme veya diğer ciddi yetişkin erişkin hastalık gibi gelişimsel sınırlamalar gibi duyusal mahrumiyet içerebilir. Sağlık ve zindeliği korumak için, diyet ve egzersiz tedavi ve korunmaya dahil edilmelidir.

Sorunlar

Engelliyseniz, etrafta dolaşmanın zor olabileceğini biliyorsunuz. Yerleşik olmak sağlıkla ilgili birçok soruna neden olabilir. Fiziksel olarak inaktif olmak, sağlıkla ilgili ikincil sorunlar için sizi riske sokuyor. Amerikan Sağlık ve Engelliler Derneği'ne göre, engelli bir kişinin astım, kanser, koroner arter hastalığı, diyabet, depresyon, hipertansiyon, obezite, geçici iskemik ataklar, inme, kronik obstrüktif akciğer hastalığı gibi bazı olası sağlık sorunları, kalp yetmezliği ve nöbetler.

Egzersiz

Bir engeliniz varsa, egzersiz yapmak son derece önemlidir. Bazıları için, engelliliğin daha da kötüleşmesini önleyebilir. Diğerleri için ikincil bir hastalığın gelişmesini önleyebilir. Örneğin, 2004'te Anders Romberg tarafından "Multipl Skleroz" dergisinde yayınlanan bir çalışma, egzersiz kapasitesi ile engellilik arasındaki ilişkiyi değerlendirdi. Sonuçlar, engelliliğin, ayaktan olan insanlarda bile doğrudan egzersiz kapasitesi ile ilişkili olduğunu göstermiştir. Egzersiz, kardiyovasküler sağlığı iyileştirmek için kullanılmalıdır. 2002'de Evette Weil ve meslektaşları tarafından "Amerikan Tabipler Birliği Dergisi" nde yayınlanan bir başka çalışmada engelli bireylerde obezite prevalansı incelenmiştir. Çalışma, obezitenin duyusal, fiziksel veya zihinsel engelli kişilerde yaygın olduğunu ve bununla mücadele etmek için egzersiz yapılması gerektiğini göstermiştir.

Egzersiz Programı

İyi bir egzersiz programı aerobik, direnç, denge ve esneklik eğitimini vurgulamalıdır. . Aerobik egzersiz haftanın çoğu gününde toplam 30 dakika yapılmalıdır. Şartsızlaştırılmışsanız, toplamda 30 dakika olmak üzere beş ila 10 dakikalık bir süre boyunca egzersiz yapabilirsiniz. Yoğunluk, kolay hissettirdiği ölçüde tolere edilmeli ve arttırılmalıdır. Kas kuvveti, büyük ve fonksiyonel kasların çalışmasını vurgulamalıdır. Bunlar bacak, sırt, kol ve göğüs kaslarını içerir. Egzersiz haftada iki ila üç gün, dinlenme günleri arasında yapılmalıdır. 10 ila 15 tekrardan oluşan bir iki set için alıştırmalar yapın. Esneklik günlük yapılabilir. Çalışan kasların ve eklemlerin hareket aralığını korumak için kullanılır. Direnç eğitimi sırasında çalıştığınız benzer kasları vurgulayarak kas başına en az dört tekrar yapın. Gerilimsiz bir statik elektriği acısız bir aralıkta 15 ila 30 saniye tuttuğunuzdan emin olun. Bir çok tekerlekli sandalyedeki birisine uyacak egzersizlerin çoğunun değiştirilebileceğine dikkat edilmelidir.

Beslenme

Kötü beslenme, çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Alışveriş yapmak ve yiyecek hazırlamak, özürlü ve bakımsızsanız, bir günlük çalışma gibi hissedebilir. Doğru beslenmenin sürdürülmesi için özel dikkat gösterilmelidir. Giovanni Zuliani ve meslektaşları tarafından 2000 yılında "Gerontoloji Dergisi" nde yayınlanan bir çalışmada yaşlı engelli bireylerin beslenmesi incelenmiştir. Bu çalışma yetersiz beslenmenin kötüleşmenin engellenmesinde belirleyici olabileceğini buldu. Bu nedenle beslenmeler değerlendirilmeli ve korunmalıdır.

Beslenme Programı

Süt ürünleri, meyve, sebzeler ve tam tahıllar şeklinde sağlıklı besinler, engelli iseniz listenizin başında olmalıdır. 2005 yılında “Amerikan Klinik Beslenme Dergisi” nde Denise Houston tarafından yayınlanan bir çalışmada, sağlıklı bir diyetin engeller üzerindeki etkileri değerlendirildi. Bu çalışma, süt ürünleri, meyve ve sebzeler gibi sağlıklı gıda alımlarının, engellilerin fonksiyonel kısıtlamalarını azaltmaya yardımcı olduğu sonucuna varmıştır.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]