Tart lezzetiyle karakterize edilen sirke, pek çok popüler mutfak kreasyonunda önemli bir bileşendir. Tarih boyunca, temizlik maddesi olarak kullanım ve yaraların tedavisi gibi çeşitli fiziksel rahatsızlıkların giderilmesi de dahil olmak üzere bir dizi başka yararlı uygulamaya sahiptir. Daha yakın zamanlarda, sirkenin, özellikle kırmızı şarap sirkesinin, kan şekeri seviyelerini yönetmede faydalı olabileceği öne sürülmüştür.
Sirke
Sirke, doğal şekerler içeren hemen hemen tüm yiyeceklerden yapılabilir ve bunun ürünüdür. etanolü asetik aside dönüştüren kimyasal bir işlem. Kırmızı şarap sirkesi kırmızı şaraptan yapılır. Gıda ve İlaç İdaresi sirkeyi 100 mililitre başına en az 4 gram asetik asit içeren bir ürün olarak tanımlar. Asetik asit sadece sirkenin tart tadı için sorumlu değildir, aynı zamanda önerilen sağlık yararlarından da sorumlu olduğu düşünülmektedir.
Kan Şekeri
Kan şekeri, kan dolaşımınızda dolaşan glikoz miktarını belirtir. . Çok fazla veya çok az şeker vücut için korkunç sonuçlar doğurabileceğinden, kan şekeri, pankreasta üretilen insülin adı verilen bir hormon tarafından kesinlikle düzenlenir. Tip 2 diyabetli bireyler insüline direnç geliştirdiler ve sonuç olarak sürekli yüksek kan şekeri seviyelerini tecrübe ettiler.
Sirke ve Kan Şekeri Arasındaki Bağlantı
Carol Johnston, Ph.D. RD, sirke hem sağlıklı hem de diyabetik bireylerde kan şekeri üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Bununla birlikte, söz konusu mekanizmayı ve uzun süreli terapötik etkilere ulaşmak için gereken dozajları tam olarak anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. Johnston, 2010'da “Annals of Nutrition and Metabolism” dergisinde 2 çay sirkesinin bir yanıt vermesi için yeterli olduğunu ve sirkenin beş saat öncesine göre yemekle birlikte alındığı zaman sonuçların belirgin olduğunu öne süren bir çalışma yayınladı.> Kırmızı Şarap Sirkesi Diğer Sirkelere Karşı
Asetik asidin sirkenin glikoz üzerindeki etkisinden sorumlu olduğu düşünüldüğü için sirkenin türü önemli olmamalıdır. Bununla birlikte, kırmızı şarap da insülin duyarlılığının arttırılmasındaki rolü nedeniyle araştırılmaktadır. Varsayım, kırmızı şarapta görülen faydaların, kırmızı şarabın sirkesine çevrileceği ve daha da güçlü olacağı varsayılmaktadır. Ne yazık ki, etken bileşenlerin konsantrasyonu ve bulunabilirliği büyük olasılıkla çok önemlidir. Bu fito-besleyicilerin terapötik miktarlarının, kırmızı şarap sirkesinde normal olarak alınan miktarlarda bulunup bulunmadığı açık değildir. Ayrıca, kırmızı şaraba yatırılan faydaların, büyük ölçüde insülin duyarlılığını arttırdığı bilinen alkolden kaynaklanması mümkündür.
, , ] ]