|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Yapay Tatlandırıcı İnsülini Etkiler mi?

Yapay tatlandırıcılar, şekere besleyici olmayan alternatiflerdir. Bu tatlandırıcılar genellikle şekerden en az 30 kat daha tatlıdır. Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanılan bazı tatlandırıcı örnekleri, sakarin, asesülfam-K, sukraloz, aspartam, rafine stevya ve neotam içerir. Bu tatlandırıcılar yüksek kalorili şekerlere bir alternatif sunar. Diyabetik olarak, yapay bir tatlandırıcı seçmeye istekli olabilirsiniz. Bazı yapay tatlandırıcılar insülini etkileyebileceği için doktorunuza danışın.

İnsülin

İnsülin, karbonhidratları ve yağları parçalamaktan sorumludur ve vücudunuzda enerji taşımasına hazırdır. İnsülin, glikoz kanınıza girdiğinde pankreasınızın salgıladığı bir hormondur. Besleyici şekerler dahil olmak üzere karbonhidratlar kan dolaşımınızda glikoz haline gelir. Sofra şekeri ve fruktoz gibi diğer basit şekerler, kandaki glikoza hızlı bir şekilde parçalanır, bu da kan şekerinde bir artışa ve ardından insülinde bir artışa neden olur.

Yapay Tatlandırıcılar

ABD Gıda ve İlaç İdaresi, yayınlanma süresi boyunca, "genel olarak güvenli" bazı yapay tatlandırıcılar olarak değerlendirmektedir. ”Sakarozdan yaklaşık 200 kat daha tatlı bir tatlandırıcı olan Aspartam, yaklaşık 20 yıl süren testten sonra FDA onayı almıştır. sakarozdan yaklaşık 600 kat daha tatlıdır Asesülfam-K, sakızda ve alkolsüz içeceklerde sınırlı kullanım için FDA tarafından onaylanan, aspartam aromalarına benzer bir tatlandırıcıdır.FDA ayrıca, tatlandırıcı olarak kullanılması, ancak bütün yaprak veya rafine edilmemiş stevia'yı onaylamamıştır.

Olumlu Sonuçlar

İlk yapay tatlandırıcılardan birinin, aspartamın, insülin sekresyonu üzerinde olumlu bir etkisinin olduğu erken dönemde gösterildi. maille Hesap 1986 yılında "Diyabet Araştırma ve Klinik Uygulama" dergisinde yayınlanan bir makaleye bakın. Vücudunuz, üç klor atomu nedeniyle sukralozu bir şeker olarak tanımıyor; bunun yerine, sukraloz, Vanderbilt Üniversitesi Sağlık Psikolojisi sitesindeki bir makaleye göre, insülin veya kan şekerini etkilemeden sindirim sisteminiz aracılığıyla sindirilmemiş olarak hareket eder. Stevia, insülinde bir artışa neden olmadığına ve aynı zamanda "Brezilya Tıbbi ve Biyolojik Araştırmalar Dergisi'ndeki 1986 tarihli bir makalenin" glikoz toleransını iyileştirebileceğini de belirtti. Stevia, Şubat 2005’te "Planta Medica" da yayınlanan bir hayvan çalışmasına göre insülin direncini de artırabilir.

Dikkat!

Yapay tatlandırıcılar tamamen eşit şekilde oluşturulmaz. 1987'de "Hormon ve Metabolik Araştırma" dergisinde yayınlanan bir makalede yapay tatlandırıcı asesülfam-K'nın insülin salınımını arttırdığı bildirildi. Yapay tatlandırıcılar, ishal ve mide rahatsızlığı gibi yan etkilere neden olabilir. Şeker hastasıysanız, alkolle satılan bazı stevia özleri gibi yapay tatlandırıcılar kullanmayın. Hangi yapay tatlandırıcının sizin için en iyi seçenek olduğunu öğrenmek için doktorunuza danışın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır