Glikoz veya kan şekeri, vücudunuzun ve beyninizin düzgün çalışmasını sağlayan yakıt sağlar. Bununla birlikte, şekerli gazlı içecekler ve rafine edilmiş ve işlenmiş gıdalar gibi basit karbonhidratlar tüketmek, glikoz dalgalanmalarına neden olabilir. Basit karbonhidratlar parçalanır ve hızla kan dolaşımınıza emilir, bu da kan şekeri seviyesinin yükselmesine neden olur. Daha sonra pankreasınız, vücudunuzun hücrelerini kan dolaşımınızdan aşırı glikoz emmesi ve daha sonra kullanmak üzere saklaması için uyaran insülin salgılar. Sonuç: Kan şekeri seviyeniz düşer, sizi yorgun, zayıf ve aralıklı hissedersiniz. Birkaç talimatı izleyerek insülinin düzgün çalışmasına ve doğal olarak stabil kan şekeri seviyelerinin korunmasına yardımcı olabilirsiniz.
Harekete geçin. Egzersiz, hücrelerinizin daha fazla glikoz emmesine neden olarak insüline karşı yüksek hassasiyete yol açar, böylece kan dolaşımınızda daha az glikoz dolaşımı sağlanır. Egzersiz, kan şekeri düzeyinizi hızlı bir şekilde düşürmek için mükemmel bir yol olsa da, düzenli fiziksel aktivite sağlıklı yaşam tarzınızın bir parçası olmalıdır, diyabet eğitimcisi Christy L. Parkin yazıyor. Sadece kan şekerinizi doğal olarak düşürmekle kalmaz aynı zamanda kilo yönetimine yardımcı olmak için günde 30 dakika tempolu yürüyüş, bisiklete binmek veya yüzmek gibi orta derecede yoğun egzersiz türlerine de katılın.
Fazla kilo verin. University of Maryland Medical Center'a göre sağlıklı bir kiloya ulaşmak ve bu kilonuzu sürdürmek normal kan şekeri düzeylerine ulaşmanıza yardımcı oluyor. Aşırı kilo, anormal derecede yüksek kan şekeri ve insülinin düzgün çalışamaması ile karakterize edilen bir durum olan tip 2 diyabet riskinizi artırır. Tahıllar, taze meyveler ve sebzeler, fasulye, balıklar, yağsız etler ve kümes hayvanları, az yağlı süt ve doymamış yağlar açısından zengin porsiyon kontrolü uygulayın. Kişiselleştirilmiş bir kilo azaltma planı oluşturmak için kayıtlı bir diyetisyene veya doktorunuza başvurun.
Daha fazla lif bakımından zengin yiyecekler yiyin. Lif bir tür karbonhidrat olmasına rağmen, şekerler ve nişastalar gibi vücudunuz tarafından sindirilemez veya emilemez. Bu nedenle, lif kan şekeri seviyelerinizi yükseltmekle kalmaz aynı zamanda kan şekeri seviyesini düşürerek ve kan şekeri seviyesini sabit tutmaya yardımcı olarak yüksek lifli bir diyet uygulanır. Amerikan Kalp Birliği, meyve ve sebzelerden, fasulyeden ve yulaf, kahverengi pirinç ve tam buğday gibi tahıllardan her gün en az 25 gram lif almanızı önerir.
Diyetinize biraz tarçın ekleyin. Kan şekeri seviyenizi doğal olarak düşürmek için. Pennington Biyomedikal Araştırma Merkezi'ne göre, fareler kullanılarak yapılan çalışmalardan birinin sonuçları tarçın özünün kan şekeri seviyelerinde düzenleyici bir rol oynadığını göstermektedir. Tarçın ayrıca ince bağırsaktaki karbonhidratların emilimini yavaşlatarak insülin duyarlılığının artmasına yardımcı olabilir.
Gerekenler
Elyaf bakımından zengin besinler
Tarçın
, , ] ]