| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Metformin ile Vitamin Etkileşimleri

Metformin, biguanitler olarak bilinen bir ilaç grubuna aittir. Diyabetiklerde kan şekeri düşürmek için genellikle reçete edilir. Bu ilaç sınıfı, bağırsaklardan emilimini, karaciğerdeki üretimi ve insülinin etkinliğini artırarak kan şekerini düşürür. Metformin, birçok ilaç gibi, vücuttaki bazı besinlerle etkileşime girebilir. Bu ilaç-besin etkileşimi olarak bilinir ve Oklahoma Eyalet Üniversitesi'nden beslenme eğitimi uzmanı Janice Herman, bu etkileşimlerin besinsel yetersizliklere yol açabileceğini veya ilacın etkinliğini değiştirebileceğini belirtir.

B12 Vitamini

muhtemelen ilaç Metformin ile etkileşime giren en bilinen besin maddesidir. Yiyeceklerdeki B12, midedeki asit ve enzimler onu bağlı formundan serbest bırakana kadar kullanılamaz. Serbest bırakıldığında, B12, iç faktör olarak bilinen bir madde ile birleşir ve bağırsaklardan kan dolaşımına emilir. Ulusal Sağlık Enstitüleri Diyet Ek Bilgi Notu B12 vitamini doğal olarak birçok gıdada, özellikle kırmızı ette bulunur. 2006 Age and Aging dergisi, B12'nin bağırsaklardan emiliminin kalsiyum bağımlı olduğunu ve Metformin'in kalsiyumu etkileyerek kan şekeri düşürdüğünü not eder. Age and Ageing dergisi, Metformin kullanan kişilerde B12 eksikliklerinin ve B12 anemilerinin gözlendiğini kaydeder. Ek olarak, ilacı almayı bıraktıklarında, B12 emilim bozukluğu kendini çözdü. Drugs.com, Metformin'de iken rutin kan B12 vitamin seviyelerinin iki ila üç yıllık aralıklarla ölçülmesini önerir.

Kalsiyum

Kalsiyum, Metformin ile ilişkili B12 eksikliğinin mekanizması olarak sonuçlandı. Age and Aging dergisi, eksikliğin sadece öngörülen Metformin dozu ile ek bir kalsiyum takviyesi alarak giderilebileceğini belirtiyor. 2000 Diyabet Bakım günlüğü, bir aylık bir süre için verildiğinde 1,2 g'lik bir kalsiyum karbonat dozunun bu eksikliği tersine çevirdiğini belirtti.

Folik Asit

Folik asit arasında ilaç-besin etkileşimi olduğu görülüyor ve Metformin. Etki mekanizması henüz tam olarak anlaşılmamıştır ve B12'den daha az bir ölçüde ortaya çıkmaktadır. Ancak Metformin kullanan ve kalp hastalığı için önemli bir risk faktörünü artıran çocuk doğurma çağındaki kadınlar için önemlidir. Polikistik over sendromu veya PKOS olan birçok kadına Metformin verilir. PKOS, ergenlik döneminde ve bir kadının 20'li yaşlarının ortalarına kadar semptomlarının çoğunu gösterir. Hamilelikten önce düşük bir folik asit seviyesi, doğmamış çocukta spina bifida gibi spinal kord defektleri için risk faktörüdür. Yüksek homosistein, ateroskleroz ve kalp hastalığının gelişimi için bağımsız bir risk faktörüdür. Uluslararası Tıp ve Tıp Bilimleri Dergisi 2009 makalesinde, Metformin'in özellikle erkeklerde homosistein düzeylerini arttırdığı sonucuna varılmıştır. Metformin ile günde 1 mg folik asit alındığında, homosisteindeki artış önlendi.

Chromium

Krom, sadece vücutta küçük konsantrasyonlarda ihtiyaç duyulan bir eser mineraldir. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi, bu besleyicide çok az insanın eksik olduğunu, ancak Amerikalıların yüzde 90'ının olması gerekenden daha düşük olduğunu belirtiyor. Krom vücudun insülini daha etkin kullanmasına ve normal kan şekeri seviyelerini korumasına yardımcı olur. Chromium, şeker hastaları ve şeker hastaları arasında kan şekeri düzenlemesi için popüler bir tamamlayıcıdır. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi, kromun Metformin gibi diyabet ilaçlarının etkinliğini artırabileceğini belirtir. Metformin ile alınan krom takviyelerinin, kan şekeri seviyelerinin çok düşmesine neden olabileceğini ve bu ilacı alan kişilerin, ilave etkisi nedeniyle ilacın daha düşük dozlarını gerektirebileceğini belirtti.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com