|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Krom ve Hipoglisemi

Hipoglisemi, kandaki glikoz seviyelerinin anormal derecede 70 mg /dL'nin altında olduğu bir durumdur. Normalde, pankreas kan şekeri seviyesini kontrol etmek için insülin ve glukagon hormonları salgılar. Pankreas hasarı, zayıf beslenme ve çok fazla antidiyabetik ilaç alma gibi faktörler, seviyelerinin normalin altına düşmesine neden olabilir. Krom, vücudun protein, yağ ve karbonhidratları metabolize etmesine ve depolamasına yardımcı olan bir hormon olan insülin kullanma şeklini geliştirmeye yardımcı olan önemli bir eser elementtir.

Chromium ve Hipoglisemi

Chromium, hipogliseminin önlenmesine yardımcı olur vücut düzgün insülin kullanın. Karbonhidratların, proteinlerin ve yağların parçalanmasında ve ayrıca hipoglisemiyi de önleyen krom da gereklidir. Krom takviyeleri çoğunlukla, diyabetik hastalarda ve steroid kullanımı nedeniyle yüksek kan şekeri seviyesine sahip hastalarda kan glukoz kontrolünü iyileştirmek için kullanılır. Doğal krom kaynakları arasında karaciğer, peynir, buğday tohumu ve bira mayası bulunur.

Yan Etkileri

​​Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi, hipoglisemili hastalara kan glikoz regülasyonu için günlük 250 ila 800 mcg krom almasını tavsiye etmektedir. Krom takviyeleri tabletlerde, kapsüllerde, sıvı dolu kapsüllerde ve enjeksiyonlarda gelir. Kroma alerjisi olan hastalar ve multivitaminlerdeki bileşenler, tezgah üstü krom takviyesi almadan önce bir doktora danışmalıdır. Diyabetik hastalar, krom kullanmadan önce antidiyabetik ilaçlarının doz ayarlamasını gerektirir. Krom şeker hastalığıyla birlikte alındığında kan şekeri seviyesini çok düşürebilir.

Hipoglisemi Belirtileri ve Tedavisi

Hipoglisemili hastalar baş ağrısı, aşırı terleme, bulanık görme, çift görme, baş dönmesi, titreme gibi semptomlar yaşarlar. Maryland Tıp Merkezi'ne göre karışıklık, koordinasyon eksikliği, huzursuzluk, konuşma bozukluğu, yorgunluk, halsizlik, endişe, sinirlilik ve kasılmalar. Diyabetik hastalar gibi hipoglisemi riski taşıyan hastalar düzenli olarak kan şekeri seviyesini kontrol etmelidir. Hastalar ayrıca acil durumlarda hipoglisemiyi tedavi etmek için şeker, glikoz tabletleri ve bal gibi yaklaşık 15 g karbonhidrat taşımalıdır. Şiddetli hipoglisemili hastalar glukoz ve glukagon enjeksiyonları kullanılarak tedavi edilir. Domates hastalarında hipoglisemiyi tedavi etmek için intravenöz glukokortikoidler ve mannitol kullanılır.

Hipoglisemi Komplikasyonları

Hipoglisemi, nöbetlere, beyin hasarına, komaya ve ölüme neden olabilecek tıbbi bir acil durumdur. Hipoglisemi öyküsü olan hastalar kan glikoz seviyelerini düzenli olarak izlemeli ve ayrıca hipoglisemiyi önlemek için düşük kan glukoz düzeyinin belirtilerini tanımayı öğrenmelidir. Hastalar yeterli kan şekeri kontrolü sağlamak için bol miktarda kompleks karbonhidrat ve protein içeren dengeli bir diyet yemelidir. Hastalar ayrıca öğün atlamaktan, yorucu egzersiz yapmaktan ve çok fazla alkol almaktan kaçınmalıdır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır