Tedavi edilmemiş tip 2 diyabet, yaşam kalitesinin ve hatta ölümün azalmasına neden olan ciddi komplikasyonlara neden olabilir. , şeker hastalığı. Tip 2 diyabet, vücudun glikoz veya şekerin emilimini ve işlenmesini etkiler. İnsülin, vücudun glukoz metabolizmasını düzenlemek için ürettiği bir hormondur. Tip 2 diyabetli bir birey ya insülinin etkilerine karşı dirençlidir ya da vücuttaki glikoz seviyelerini düzenlemek için gereken insülin miktarını üretmez.
Kalp Hastalığı
Tip 2 diyabet yıllar boyunca asemptomatiktir teşhis konmadan önce, genellikle bir komplikasyon nedeniyle. Amerikan Diyabet Birliği'ne göre, her yıl yaklaşık 5.7 milyon kişi teşhis edilmeyen diyabetle yaşıyor. (Bakınız Kaynaklar 1) En sık görülen komplikasyonlardan biri kalp hastalığıdır. Kontrolsüz glikoz kan damarlarına ve vücuttaki sinirlere zarar verir. Diyabetli kişilerin yaklaşık yüzde 75'i kalp hastalığından ölüyor. (Bkz. Referans 2)
Böbrek Yetmezliği
Amerika Birleşik Devletleri'nde böbrek yetmezliği vakalarının çoğu şeker hastalığına neden olur. (Bkz. Referanslar 1) Normalde, böbrekler vücuttaki atıkları süzer. Zamanla, yüksek kan şekeri böbreklerdeki küçük kan damarlarını tıkayabilir veya idrar yollarında böbreklere de zarar verebilecek sorunlara neden olabilir. Her yıl diyabetik nefropati vakalarının yaklaşık yüzde 43'ü veya böbrek yetmezliği diyabet nedeniyle olmaktadır. (Bkz. Referans 2)
Amputasyon
Diyabet, yaraların çok yavaş iyileşmesine veya bazen hiç iyileşmemesine neden olur. Sinir hasarı ekstremitelerde, özellikle de ayaklarda zayıf dolaşımlara yol açan damar hasarına neden olabilir. Kontrolsüz tip 2 diyabet vakalarında, hasta iyileşmemiş bir yarada enfeksiyon geliştirebilir. Enfeksiyon yayılabilir, ülserasyona neden olabilir ve bazen bir ayak parmağının, tüm ayağın veya tüm bacağın amputasyonunu gerektirebilir.
Diyabetik Ketoasidoz
Diyabetik ketoasidozda, vücut enerji kaynağı olarak şeker yerine yağ kullanır . Ketonlar daha sonra vücutta ve kan dolaşımında birikir. Yüksek dozlarda ketonlar zehirli olabilir. Ciddi olsa da, diyabetik ketoasidoz nadir görülen bir durumdur. Genellikle bir hasta zatürree veya enfeksiyon gibi başka bir hastalığa yakalanırsa teşhis edilir.
Diyabetik Retinopati
Diyabetik retinopati, körlüğe yol açabilen ilerleyici bir göz hastalığıdır. Gözün retinasında hasarlı kan damarlarından kaynaklanır. Görme hasarı ilk başta belirsiz olabilir, zamanla görme kötüleşir. Diyabet teşhisi konmuş ve diyabetli hastalarda, körlük şansı yüzde 95 oranında azalır. (Bkz. Referanslar 3)
Erektil Disfonksiyon
Tanı konmamış tip 2 diyabetli erkekler erektil disfonksiyon yaşayabilir. Bu normalde yüksek kan şekeri nedeniyle tıkalı bir kan damarı veya sinir hasarından kaynaklanır.
, , ] ]