|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Hiperglisemi ve Düşük Potasyum

Hiperglisemi veya yüksek kan şekeri, diyabetli bireyleri etkileyen potansiyel olarak ciddi bir sağlık durumudur. Hiperglisemi, insan vücudunda birçok kritik fonksiyona hizmet eden bir mineral olan ciddi potasyum tükenmesini tetikleyebilir. Hipergliseminin etkisini ve toplam vücutta potasyum tükenme olasılığını en aza indirmek için diyet kısıtlamaları ve ilaç tedavisi de dahil olmak üzere diyabet yönetimi için tıbbi tavsiyeleri dikkatle takip edin.

Potasyum

Potasyum günlük tüketilmesi gereken gerekli bir diyet mineralidir. Periodic Paralysis International'dan Dr. Elson M. Haas'a göre kolayca çözülebilir ve idrarla dışarı atılır. Potasyum, insan vücudundaki hücrelerin içinde bulunan birincil mineraldir, sodyum ise vücut hücrelerinin dışında bulunan birincil mineraldir. Potasyum ve sodyum dikkatli bir dengede tutulmalıdır. Potasyum taze meyvelerde, sebzelerde ve tahıllarda bol miktarda bulunur, ancak pişirme işleminde kolayca kaybolur. Potasyum ile ilgili olarak fazla sodyum tüketilmesi, yüksek tansiyona ve diğer olumsuz sağlık sonuçlarına yol açabilir.

Hiperglisemi

Hiperglisemi veya yüksek serum glukoz seviyeleri, hemen hemen tüm diyabetiklerde ortaya çıkar, ancak dikkatlice izlenmelidir. MayoClinic.com'a göre diyabetik ketoasidoz ve diyabetik koma gibi ciddi komplikasyonlara yol açabileceği için düzeltildi. Yüksek kan glukoz seviyelerine ek olarak, hiperglisemi semptomları sık idrara çıkma ve susuzluğu arttırmayı içerir. Hiperglisemi çok az insülin veya verimsiz insülin kullanımından kaynaklanır ve Amerikan Diyabet Birliği'ne göre stres veya hastalık nedeniyle de oluşabilir.

Düşük Potasyum Etkileri

Potasyum eksikliği diyet yetersizliği, kronik hastalıktan kaynaklanabilir. Elson M. Haas'a göre ağır terleme veya uzun süre diüretik veya laksatif kullanımı. Düşük potasyum seviyeleri, glikoz metabolizmasını engelleyebilir ve bu da serum glukoz seviyelerinde bir artışa yol açabilir. Florida Üniversitesi'nden Dr. I. David Weiner'a göre, hipokalemi veya potasyum eksikliği vücutta üretilen insülin miktarını azaltır ve insülin alımında azalmaya neden olur. Bu iki insülin etkisinin kombinasyonu, serum glikoz seviyelerinin yükselmesine ve hiperglisemiye neden olur.

Hiperglisemi Etkileri

Hiperglisemik bir olay sırasında, hücrelerden gelen su, hücreler arasındaki boşluklara ve kan sistemine geçer. Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden araştırmacılar tarafından "Klinik Kimya" da yayınlanan 1991 raporuna göre. Hücre içi suyun bu çıkışı artmış idrara çıkmaya neden olur, sodyum konsantrasyonlarını sulandırır ve kandaki potasyumda belirgin bir artışa işaret eder, çünkü potasyum, Connecticut Üniversitesi'ne göre hücresel su ile hücreden dışarıya taşınır. Serum potasyum yüksek görünse de, hiperglisemisi diyabetik ketoasidoza girmiş bir kişi tehlikeli bir toplam vücut potasyum kaybı yaşamıştır. "Endokrinoloji Araştırma Dergisi'nde yayınlanan 2001 tarihli bir araştırmaya göre, serum potasyumundaki bir artış hiperglisemiye en erken fizyolojik cevap olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır