Tuz olarak da bilinen sodyum klorür, vücudunuzda uygun bir sıvı dengesinin korunmasına yardımcı olur. Ayrıca gıdaları korumak için de kullanılır. ABD Gıda ve İlaç İdaresi'ne göre, tuzun sodyum kısmı sağlığınız için önemlidir. Günde önemli miktarda sodyuma ihtiyacınız varsa da - 1500 miligrama kadar - sağlıklı kalmak için, 2.300 miligramdan fazla yemek - yaklaşık bir çay kaşığı sofra tuzu - zararlı olabilir.
Tansiyonunuzu yükseltir
Kan basıncı, kalp kan pompalarken kanın arter duvarlarına doğru iten kuvvetinin ölçülmesidir. Yüksek tuz içeren bir diyet kan basıncınızı artırabilir çünkü tuz vücudunuzda aşırı sıvı tutar ve kalbinize ek bir yük oluşturur. Eğer kan basıncınız uzun süre artar ve yüksek kalırsa, atardamarınızın duvarlarını oluşturan doku normal sınırlarının ötesine uzanır, bu da kan pıhtılaşması riski, vasküler skarlanma, damar zayıflığı ve artan iş yükü gibi sorunlar yaratır. Dolaşım sisteminiz.
Sizi Böbrek Taşlarına Karşı Hassas Kılar
İdrarda fosfor, kalsiyum ve oksalat gibi maddeler aşırı yoğunlaştığında böbrek taşları oluşabilir. Tuzu yüksek miktarda tükettiğinizde, tuzda bulunan sodyum böbreklerinizin idrarınızda daha fazla kalsiyum salgılamasına neden olur. İdrarınızdaki ekstra kalsiyum fosfor ve oksalat ile birleşerek kalsiyum fosfat ve kalsiyum oksalat taşları oluşturur. Artan günlük tuz tüketimi ile böbrek taşı riski artar. Böbrek taşı belirtileri idrarda kan, idrar tıkanması ve sırt veya yanda şiddetli ağrıdır.
Osteoporoz Riskinizi Artırır
Yüksek tuz nedeniyle idrarınızdaki kalsiyum kaybını telafi etmek için alımı, vücudunuz kemiklerden kalsiyum alabilir ve bu da daha yüksek kemik mineral kaybı oranlarına yol açabilir. Bu kemiklerinizi kolayca kırdıkları noktaya kadar zayıflatan bir hastalık olan osteoporoz riskini arttırır. Herhangi biri hastalığı geliştirebilmesine rağmen, yaşlı kadınlar arasında en yaygın olanıdır. Ayrıca, osteoporoz sessiz bir hastalıktır çünkü kemik kaybı gözle görülür herhangi bir semptom olmadan ortaya çıkar. Ani bir düşüş veya gerilme kemiğinizin kırılmasına neden olana kadar hastalığınızın olduğunun farkında olmayabilirsiniz.
İnme Riskini Yükseltir
Besinleri ve oksijeni size taşıyan bir kan damarı taşıdığında bir inme meydana gelir. beyin bir pıhtı tarafından engellenir. Sonuç olarak, beyninizin bir kısmı ihtiyaç duyduğu oksijen ve kanı alamaz ve hücreleri ölür. Çok fazla tuz alınması sonucu oluşan kan basıncı, felç riskini artırabilir. Yüksek tansiyon vücudunuzdaki arterleri tahrip edebilir. Beyninizdeki zayıf damarlar sizi inme riskini artırır.
, , ] ]