Sitrik asit ve sodyum klorür kimyasal olarak farklıdır. Bununla birlikte, bu bileşikler birkaç önemli özelliği paylaşır. Her ikisi de tüm canlı organizmalarda doğal olarak bulunur ve her ikisi de koruyuculardır. Meyve ve sebzelerde, ayrıca işlenmiş gıdalarda bulunurlar. Sodyum klorür gibi, sitrik asit de beyaz kristal formda meydana gelir, ancak beyaz bir güç olarak da ortaya çıkabilir.
Sitrik Asit - Kimya
Sitrik asit, sirke gibi zayıf bir organik asittir. . Bu toksik bir kimyasal değildir. Sıçanlarda sitrik asidin oral LD-50'si, nasıl uygulandığına bağlı olarak 3 ila 5 g /kg arasındadır. LD-50, uygulandığı hayvanların yüzde 50'sini öldürecek kimyasalın mümkün olan en düşük dozunu belirtir. Limon ve limon suyu, greyfurt veya portakal suyundan daha fazla sitrik asit sağlar. Bazen ekşi tuz, sitrik asit hidrat ve 2-hidroksi-1,2,3-propanetrikarboksilik asit monohidrat adındaki etiketlerde görünecektir.
Sitrik Asit - Kullanım
sitrik asit hem koruyucu hem de lezzet arttırıcı olarak görev yaptığından, “alkolsüz içecekler, unlu mamuller, bira, peynir ve işlenmiş peynir yaymaları, elma şarabı, bisküvi, kek karışımları, dondurulmuş balık, buz gibi birçok gıdada bulunur. krema, reçel, reçel, dondurulmuş kroket patates ve patates gofretleri, konserveler, sorbets, paket çorbalar, tatlılar, konserve meyveler, soslar ve sebzeler ve şarap. ”
Sodyum Klorür Kimyası
Sodyum klorür veya normal masa tuz, suda çözündüğünde sodyum ve klorür iyonlarına ayrışır. "Ions are charged particles.", 3, [[Bu parçacıklar üzerindeki yük, sodyum klorürün yaşam için gerekli olmasının bir parçasıdır. Pozitif yüklü sodyum ve potasyum iyonlarının nöronal membranların her iki tarafındaki farklı konsantrasyonları, bir sinirin diğerine sinyal iletmesini mümkün kılar.
Kan Basıncı Düzenlemesi
Sodyum klorürün düzenlenmesi için de esastır. kan basıncı. Sodyum seviyeleri, hücrelerin dışındaki sıvı hacmini belirler. Çok fazla sodyum klorür tüketmek, hücre dışı sıvı seviyelerinin artmasına neden olur ve bu da kan damarlarının duvarlarındaki basıncı arttırır. Sodyum ve kan hacmi arasındaki ilişki, doktorların yüksek tansiyonlu hastaları daha az tuz kullanmaya zorlamalarının nedenidir.
, , ] ]