Ayrıca Riboflavin olarak da bilinen B-2 vitamini, hücre işlevine, büyümeye ve enerji üretimine yardım eder ve doğal olarak dengeli bir diyette bulunur. Bu nedenle, süt ürünleri, yumurtalar, tahıllar ve yeşil sebzeler B-2 vitamini kaynaklarıdır, ancak etin yeterli tüketimini sağlamak için et gereklidir. Her ne kadar çoğu sağlıklı insan B-2 vitamininde eksik olmasa da, diyet yapanların yeterli miktarda vitamin almak için ek destek almaları gerekebilir.
Nasıl Çalışır
Stanford Üniversitesi araştırmacılarına göre, B-2 vitamini, her ikisi de elektron taşıma zincirinin işlevine yardımcı olan - vücut için enerji oluşturan bir süreç olan FAD ve FMN koenzimleriyle çalışır. Bu işlem, vücutta elektron taşıyan, dönüştüren ve transfer eden FAD ve FMN'yi içerir. B-2 vitamini tüketildiğinde, bu iki enzimi değiştirerek vücudumuzda enerji üreten rollerini yapmalarını sağlar. B-2 vitamini olmadan, yeteri kadar şiddetli olması durumunda, vücut enerji kaybedebilir.
B-2 Vitamini ve Tiroid Düzenlemesi
B-2 Vitamini, kilo kontrolünü de dahil olmak üzere birçok şekilde olumlu yönde etkileyebilir. Tiroid düzenleyen. Tiroid, metabolizmanızı, enerji kullanımınızı ve kilonuzu düzenleyen bir bezdir. Bu nedenle, sağlıklı bir tiroid, kilonuzun sabit kalmasını ve mevcut kilonuzu kaybetmeniz veya sürdürmeniz için gerekli olan egzersizle meşgul olmanızı sağlar. Çevresel Hastalık Kaynağı, B-2 vitamininin tiroid tarafından üretilen birincil hormon olan T4'ün üretimine yardımcı olarak bu şekilde yardımcı olduğunu belirtti. B-2 vitamini eksikliği, sonuçta kilo alımına ve diğer sağlık sorunlarına yol açan, zayıflatıcı tiroid problemlerine katkıda bulunabilir.
B-2 Vitamini ve Metabolizma
B-2 Vitamini, enerji üretimine yardımcı olmaktadır. karbonhidratların, yağların ve proteinlerin metabolize edilmesine yardımcı olup, kaslarda enerji depolanmasına yol açan bir işlemdir. Stanford Üniversitesi’nin Eğitim için Huntington Sosyal Yardım Projesi’ndeki araştırmacılara göre, B-2, sonunda enerji üretimine yol açan elektron taşıma zincirindeki rolüyle bu sürece yardımcı oluyor. Metabolizmanız vücudunuzun nasıl enerji yarattığını ve yaktığını düzenleyerek kilo verme oranınızı etkiler. Sonuç olarak, metabolizması düşük olan insanlar, kalorileri metabolizması düşük olanlara göre daha yavaş yakabilirler.
RDI ve Gıda Kaynakları
Günlük B-2 vitamini alımı yetişkin erkekler için 1.3 miligramdır ve 1.1 yetişkin kadınlar için miligram. Hamileyseniz, emziriyorsanız 1,4 miligrama ve 1,6'ya ihtiyacınız var. Riboflavin veya B-2 takviyesi alırsanız, University of Maryland Tıp Merkezi, yemekler arasında alındığında en iyi şekilde emildiğini not eder. Linus Pauling Enstitüsü, B-2 vitaminlerinin en iyi besin kaynaklarından bazılarının yağsız süt, badem, haşlanmış yumurta, güçlendirilmiş buğday, haşlanmış ıspanak ve tavuk olduğunu bildirmektedir. 1 bardak yağsız süt porsiyonu 0.29 miligram B-2 vitamini veya RDI'nın yaklaşık yüzde 30'unu içerirken, 3 onsluk pişmiş kıyma bifteği 0.15 miligram veya sadece RDI'nın yüzde 10'undan fazlasını içerir.
Dikkat Edilecek Noktalar
B-2 Vitamini, solunum, mesane veya mide rahatsızlıkları için öngörülen ilaçlar ile etkileşime girebilir ve vücuda B-2 vitamini emiliminde artışa neden olabilir. Bununla birlikte, artan B-2 alımının zararlı olduğu bilinmemektedir. Buna karşılık, anti-depresanlar vücuttaki B-2 miktarını azaltabilir, bu yüzden takviyeler gerekli olabilir.