| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Yorgunlukla Mücadele Eden Yiyecekler

Yorgunluk, yorgunluk, halsizlik ve düşük enerji hissi anlamına gelir. Medline Plus'a göre, yorgunluk uyuşukluk ve ilgisizlikten farklıdır, bunun yerine enerji ve amaç kaybıdır. Yaşam tarzındaki birçok değişiklik meditasyon, düzenli uyku ve stresli durumlardan kaçınma dahil olmak üzere yorgunlukla mücadeleye yardımcı olabilir. Sağlıklı ve dengeli bir diyet yemek, enerjik hissetmek için ihtiyaç duyduğunuz besin maddelerini de sağlar ve bazı yiyecekler sizi yorgun hissetmenize neden olabilecek besin eksikliklerini önlemeye yardımcı olur.

Magnezyum açısından zengin gıdalar

Magnezyum açısından zengin gıdalar yorgunlukla savaşmanıza ve enerjinizi artırmanıza yardımcı olur. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi, yorgunluk hissi için günlük 300 ila 1000 militan magnezyum dozunu önerir. Bununla birlikte, araştırma çalışmaları karıştırılmıştır ve bir fayda sağlamak için daha fazla araştırma yapılması gerekmektedir. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi'ne göre, günde iki kez 600 miligram magnezyum ve malik asit kombinasyonu enerji seviyenizi artırabilir. Magnezyum tansiyonunuzu etkileyebilir, bu yüzden ek almadan önce doktorunuza danışın. Zengin magnezyum gıda kaynakları arasında fındık ve tohumlar, kepekli tahıllar ve yeşil yapraklı sebzeler bulunur.

B-12 Vitamininden Zengin Gıdalar

B-12 vitamini eksikliği varsa, anemi gelişebilir soluk cilt, iştah kaybı ve ishal ile karakterizedir. Diğer yaygın semptomlar arasında yorgunluk, sersemlik ve enerji seviyelerinde azalma sayılabilir. Düşük B-12 vitamin düzeyi nedeniyle anemi geliştirirseniz, vücudunuzdaki B-12 vitaminini artırmak aneminizle savaşmanıza ve enerjinizi artırmanıza yardımcı olabilir. B-12 Vitamini doğal olarak et, balık, yumurta ve süt ürünleri gibi hayvansal gıdalarda bulunur, ancak vejetaryenler güçlendirilmiş gıdalardan veya takviyelerden B-12 alabilir.

Demir açısından zengin gıdalar

Yorgunluk ayrıca demir eksikliği anemisi, demir eksikliğinizde ortaya çıkan bir tür aneminin bir sonucu olabilir. Bu durumun belirtileri yorgunluk, enerji kaybı ve zayıflığı içerir. Demir seviyenizi bir takviye veya diyet tercihlerinizle artırabilirsiniz. Demir gıda kaynakları arasında kırmızı et, domuz eti, kümes hayvanları, kabuklu deniz ürünleri, yumurta, fasulye, fındık, kuru meyveler, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve bezelye bulunur. Tam tahıllı ekmekler ve tahıl gevrekleri gibi bazı yiyecekler de demirle takviye edilir.

Omega-3 Yağ Asitleri Zengin Besinler

Omega-3 yağ asitleri vücudunuzun düzgün bir şekilde büyümesi için ihtiyaç duyduğu temel yağlardır. ve gelişme ve normal beyin fonksiyonu. Vücudunuz bu yağları üretemez, bu nedenle bunları diyet kaynaklarından elde etmeniz gerekir. Maryland Üniversitesi Tıp Merkezine göre, eğer omega-3 yağlarında yetersizseniz, kuru cilt, ruh hali değişimleri ve halsizlik yaşayabilirsiniz. Omega-3'lerin besin kaynakları arasında ton balığı, uskumru, somon balığı ve ringa balığı gibi yağlı balıklar bulunur. Diğer kaynaklar arasında keten tohumu, keten tohumu yağı, kenevir tohumu, kenevir tohumu yağı ve ceviz sayılabilir. , , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com