Bebekler sadece büyüme için değil aynı zamanda beyin gelişimi için de diyetlerinde yağ ister. Keten yağı sağlıklı bir yağ kaynağı olmakta ve yemek olarak kullanılsa da, birçok insan esansiyel yağ asitleri alımını arttırmak için takviye olarak kabul etmektedir. Bebeğinizin diyetine böyle yiyecekler eklemek söz konusu olduğunda, çocuk doktorunuza danışmak ve güvenlikle ilgili endişeleri tartışmak önemlidir.
Keten Yağı Beslenmesi
Keten yağı, herhangi bir vitamin veya mineral için önemli bir kaynak değildir. , ancak kalori ve yağ bakımından yüksek. Yağın bir çorba kaşığı 120 kalori ve 14 gram yağ içerir. Bununla birlikte, keten yağı, zengin bir alfa linoleik asit kaynağı veya vücudun eikosapentaenoik aside ve dokosaheksaenoik aside dönüştürdüğü bir omega-3 yağ asidi olan ALA kaynağıdır. Bir çorba kaşığı keten yağı 7 gram ALA içerir.
ALA ve Bebeğin Sağlığı
Anne sütü az miktarda ALA içerir. Bebek mamaları da uçucu yağ ile takviye edilmiştir. Lipids'te yayınlanan 2005 tarihli bir inceleme çalışmasında ALA ile takviye edilmiş bebek formülünün hem erken hem de erken bebeklerde büyüme ve gelişme üzerine etkileri incelenmiştir. Çalışma, ALA'nın erken dönem bebeklerde kilo alımını artırdığını, ancak erken doğmuş bebeklerde kilo alımını veya genel gelişmeyi olumlu yönde etkilemediğini ortaya koydu. Bu çalışmanın yazarları daha fazla araştırma yapılmasını önermektedir.
Keten Eklemek Gerekir mi?
Bebek besleme kılavuzları bebeğinize hindistancevizi yağı, tereyağı, ghee, ayçiçek yağı da dahil olmak üzere çok çeşitli yağlar sunmanın doğru olduğunu söylese de ve zeytinyağı, keten yağı ile ilgili özel bir tavsiye yoktur. Aslında, Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi, çocuğunuzun diyetine eklemeden önce keten yağı kullanımını tartışmak için çocuk doktorunuza danışmanızı önerir.
Dikkat Edilmesi Gerekenler Bebeğinizin diyetine keten eklemek için doktorunuzla, toleransı ve alerjileri değerlendirmek için bebeğinize yeni bir yiyecek verirken yaptığınız tavsiyelere uymanız önemlidir; sıvı yağ. Ailenizde alerjik alerjiniz varsa bu özellikle önemlidir. Dikkat edilmesi gereken işaretler arasında döküntü, gaz, huzursuzluk, ishal veya kusma sayılabilir.
, , ] ]