|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Et Eksikliği İçin Hangi Vitaminlere İhtiyacınız Var?

Çok fazla et tüketmeyen vejeteryanlar ve diyetleri dikkatlice izlemeli ve bazı besin, vitamin ve mineral alımını sağlamalıdır. Hayvansal ürünler, bazı vitaminlerin en zengin kaynağıdır. Et tüketmeyenler, dengeli, çeşitli beslenmeleri ve gerektiğinde takviyeleri almaları durumunda yeterli vitamin alabilirler.

Türleri

Amerikan Kalp Derneği'ne göre, vejetaryenler diyetlerini dikkatlice izlemelidir. yeterli miktarda protein, demir, B-12 vitamini, D vitamini, kalsiyum ve çinko alımını sağlamak. B-12 Vitamini doğal olarak sadece hayvansal kaynaklarda bulunur. Ayrıca müstahkem tahıllarda, soya içeceklerinde ve bazı bira mayalarında bulunur. D vitamini doğal güneş ışığında bulunur. Ayrıca balık ve balık karaciğeri yağlarının etlerinde de bulunur. Sığır eti karaciğerinde, peynirinde ve yumurta sarısında az miktarda bulunur.

Fonksiyon

Vitamin D, Ulusal Sağlık Enstitüsüne göre normal kandaki kalsiyum ve fosfat seviyelerini korur. Kalsiyum emilimini ve kemik sağlığını arttırır. Aynı zamanda bağışıklık fonksiyonunu ve iltihabı azaltır. B-12 vitamini, uygun kırmızı kan hücresi oluşumu, nörolojik fonksiyon ve DNA sentezi için gereklidir. Ayrıca Ulusal Gıda Enstitüsüne göre, yiyeceğin enerjiye dönüştürülmesine de yardımcı oluyor.

Hastalığı

B-12 Vitamini bir tür megaloblastik anemi ve zararlı anemiyi önleyebilir. D Vitamini, kanda bozulmuş fosfat taşınması ile karakterize nadir bir genetik hastalık olan ailesel hipofosfatemiyi tedavi etmek için kullanılır ve böbreklerde D vitamini metabolizmasını inhibe eder. Ayrıca Fanconi sendromu, hiperparatiroidizm, osteomalazi, sedef hastalığı ve raşitizm tedavisinde de kullanılır.

Diğer Besinler

Vitamin olmasa da, diğer bazı besin ve mineraller özellikle vejetaryenler için önemlidir. Bitkisel protein kaynakları fasulye, fındık ve kepekli tahıllarda bulunur. Etin yanı sıra mercimek ve baklagillerde demir bulunur. Vejetaryenler kalsiyum takviyelerine ihtiyaç duyabilir çünkü en zengin kalsiyum kaynakları süt, yoğurt ve peynirdir. Kalsiyum ayrıca Çin lahanası, lahana ve brokolide bulunur. Vejetaryenler fasulye, fındık, kepekli tahıllar, zenginleştirilmiş kahvaltı gevrekleri ve süt ürünlerinden çinko alabilirler.

Tavsiye

14 yaş ve üstü ergenler ve yetişkinler günde 2,4 mikrogram B-12 vitamini almalıdır. Vejetaryenler, B-12 takviyeli gıdaları, B-12 eklenmiş gıdaları, oral B-12 takviyeleri veya B-12 vitamin enjeksiyonlarını dikkate almalıdır. D vitamini için Yeterli Alım veya AI, 19 ila 50 yaş arası yetişkinler için 5 mikrogram, 51 ila 70 yaş arası 10 mikrogram ve 70 yaşın üzerindeki yetişkinler için 15 mikrogramdır. Sıkı vejetaryenler takviyesi düşünmek isteyebilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır