| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Beyin için En Önemli Vitamin ve Mineraller

Beyin, insan vücudunun en büyük enerji kaynağıdır. Tüm fiziksel ve bilişsel süreçleri düzenlemekten sorumlu organ, sadece vücut ağırlığının yaklaşık yüzde 2'sini oluşturuyor, ancak yakıt tedarikinin yüzde 25'ini kullanıyor. En yüksek verimde çalışması için, beynin kandan sürekli vitamin ve mineral infüzyonuna ihtiyacı vardır. Beslenme ihtiyaçları karşılanmadığında, nöronlar arasında yanıp sönen sinyaller yavaşlayabilir; beyin hücrelerini hasardan koruyan zarlar bozulabilir; ve sonuç hem fiziksel yetenek hem de zihinsel keskinlikte azalma olabilir.

B-Kompleks Vitaminler

B-kompleksi olarak da bilinen sekiz B vitamini suda çözünebilir, yani vücudun yapabileceği anlamına gelir ' t Saklayın, böylece kan dolaşımına olan tedarik günlük olarak yenilenmelidir. Beynin bu vitaminlere yakıtı - glukozu metabolize etmesi ve homosistein seviyelerini düzenlemesi için ihtiyacı var. Bu amino asidin yükseltilmiş seviyeleri kardiyovasküler hastalığa bağlıdır ve Boston Üniversitesi ve Tufts Üniversitesi tarafından yapılan 2002 tarihli bir araştırmaya göre, yüksek homosistein aynı zamanda Alzheimer hastalığı ve demans için "çok önemli bir risk faktörü" teşkil etmektedir. En önemli B vitaminleri hem birçok tahılda, baklagillerde, meyve ve sebzede bulunan folat ve B6 hem de balık, kümes hayvanları, et, yumurta ve süt ürünleri gibi hayvansal ürünlerde doğal olarak bulunan B12'dir. E

Nörotransmiterler, sinir hücrelerinin saldığı, dürtülerin diğer nöronlara taşınmasına izin veren kimyasallardır. C Vitamini, duyguları, öğrenmeyi, uyumayı ve rüya görmeyi etkileyen nörotransmiter norepinefrinin yaratılması için güçlü bir antioksidandır ve çok önemlidir. Tüm meyve ve sebzelerde C vitamini bulunur, ancak yeşil biber, narenciye, yeşil yapraklı meyveler ve çilek en zengin kaynaklar arasında. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'ne göre, bir diğer antioksidan olan E vitamini hücre zarlarını koruyor ve nörodejeneratif hastalıklara karşı koruyabilir. Pek çok çeşit fındık, bitkisel yağ ve kepekli tahıllar mükemmel bir diyet kaynağıdır.

Kalsiyum

Sinirbilimci Frank Miskevich tarafından Texas A & M Üniversitesi, kalsiyumun beyin kimyasında, özellikle nöronların içindeki ve etrafındaki proteinlerle dinamik etkileşimi sırasında oynadığı kritik role odaklanmıştır. Miskevich, bu işlem, hücrenin kendi özelliklerini değiştiren, genleri aktive eden ve "hücrenin ürettiği proteinleri değiştiren" sinyal yolları "yarattığını söylüyor. Kalsiyum sinyallemesi ayrıca, her türlü beyin hücresine dönüşme potansiyeli olan nöral kök hücrelerin gelişimini de etkiler. Nöronlar arasındaki bağlantıları güçlendirerek, kalsiyum ayrıca beynin iç kablolamasının dengesini de arttırır. Süt ürünleri kalsiyum bakımından zengindir.

Demir, Bakır ve Çinko

Linus Pauling Enstitüsü'ne göre, yüzlerce protein ve enzimin bir bileşeni olan demir, bazı beyin hücrelerinin gelişimi için çok önemlidir. . Çinko da beyin hücre metabolizmasında önemli fonksiyonlara sahiptir ve eksiklikler öğrenme, hafıza ve konsantre olma yeteneğini bozabilir. Eylül 2006'da “Ulusal Bilimler Akademisi Bildirilerinde” yayınlanan bakır ve beyin fonksiyonlarını inceleyen bir araştırma, mineralin öğrenme ve hafızada daha önce önemsiz bir öneme sahip olduğunu buldu. Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi pediatri profesörü Jonathan Gitlin, “Bakırın merkezi sinir sistemi içinde ne kadar iyi düşündüğümüzü etkileyen çok kritik olayları modüle ettiğini bulduk,” dedi.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com