| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Kalsiyum ve Fosfor Emilimi

Sağlıklı vücut harika bir makinedir ve eğer doğru bir şekilde korunursa, kendisini homeostazda tutmada etkilidir. Kalsiyum ve fosfor günlük diyetlerimizde bulunan ve homeostazda kilit rol oynayan hayati minerallerdir. Her ikisinin de kemik sağlığımızı ve organ sistemimizi korumak için birlikte çalışması gerekir. Bu mineralleri gıdadan uygun şekilde kullanmak için, vücudunuz onları emme işlemi ile işler.

Kalsiyum Emilimi

Vücudumuz düşük plazma seviyelerini algıladığında kalsiyum emilimine başlar. Paratiroid hormonu kemik emilimini uyarmak ve vücudunuzu emilim için hazırlamak için salgılanır. Kalsiyumun yanı sıra kemik parçalanmasından emilir, bunun yaklaşık yüzde 20 ila 30'u diyet alımından gelir. Absorpsiyon daha sonra gastrointestinal sistemin ince bağırsağında gerçekleşir ve daha iyi D vitamini aktif formu olarak bilinen 1,25 dihidroksikolekalsiferolün kullanılmasını gerektirir. D vitamini ince bağırsağın epitel hücreleri ile bir kompleks oluşturur ve kalsiyum ile vücudunuza çekilmek. Bu vitaminin yardımı olmadan vücudunuz kalsiyumu emmez.

Kalsiyum Takviyeleri

D vitamini kalsiyum emilimi için bir gereklilik olsa da, diğer bileşenler bu süreci iyileştirebilir. Asidik ortamlar, emilim için uygun bir ortam oluşturur. Bir kalsiyum karbonat takviyesi alıyorsanız, mide asidi salgılanmasını desteklemek için bir öğün almalısınız. Yemek yemekten bağımsız olarak kalsiyum sitrat takviyesi alabilirsiniz. Laktoz varlığı ayrıca emilimini arttırır. Ergenlik, büyüme artığı, laktasyon ve hamilelik de vücudunuzun büyüme ve kemik gelişimi için ihtiyaç duyuldukça kalsiyumu daha kolay emmesini sağlar.

Kalsiyum Kaynakları

Yüksek kalsiyumlu yiyecekler arasında süt, peynir, yoğurt, soya fasulyesi bulunur konserve somon ve sardalye, müstahkem ekmekler ve içecekler. 19 ila 50 yaş arasındaki sağlıklı bir erkek veya kadın için önerilen günlük alım miktarı günlük 1.000 mg'dır. 50 yaşından büyük kadınlar için diyet ihtiyaçları 1.200 mg'a yükselirken, erkeklerin 71 yaşından sonra erkekleri 1.200 mg'a çıkarması.

Fosfor Emilimi

Vücudunuz fosfor emdiğinde çok benzer bir süreçten geçer; PTH, düşük fosfor seviyelerine cevap olarak salınır ve ince bağırsakta emilim için D vitamini bağlayıcı kompleks gerektirir. Yiyeceğimizdeki diğer minerallerle sıklıkla fosfat formunda bağlanan fosfor, bağırsakta uygun bir şekilde emilmesi için serbest halde olmalıdır. Fosforun gıdadan yaklaşık yüzde 70 ila 80'ini emmemize rağmen, diyetimizin diğer bileşenleri emilim sürecine müdahale edebilir. Tahıllarda, magnezyumda, demirde ve diğer minerallerde sıkça bulunan fitatlar, fosforla aynı emme bölgesi için rekabet eder ve işlemi engelleyebilir.

Fosfor Kaynakları

Yüksek fosforlu gıdalar arasında et, balık, kümes hayvanları, süt ürünleri bulunur. , kepekli tahıllar ve kuru bezelye ve fasulye. 19 yaş ve üstü sağlıklı yetişkinler için önerilen diyet alımı günde 700 mg'dır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com