Vücudun kalsiyumunun neredeyse tamamı kemiklerde ve dişlerde depolanır, "Beslenme Kavramları ve Tartışmaları" kitabında Frances Sizer ve Ellie Whitney yazıyor. Kan kalsiyumu düştüğünde, kemikler ve dişler vücuda kalsiyumu bırakır. Demir, oksijenin kan yoluyla taşınmasından sorumludur ve hücre büyümesini düzenler. Vücudun kalsiyum ve demiri absorbe etme kabiliyeti çeşitli faktörlere bağlıdır. Demir ve kalsiyum takviyeleri birlikte alınmamalıdır. Ulusal Diyet Takviyeleri Enstitüsü'nün Ulusal Enstitüleri'ne göre, D vitamini ile alındığında kalsiyum da daha iyi emiliyor. Düşük demire sahip olanlara kansızlık tanısı konabilir ve demir takviyesi yapılacaktır. Kalsiyum takviyeleri, antasitler, H-2 reseptörü blokerleri ve protein pompası inhibitörleri dahil olmak üzere belirli ilaçlarla birlikte alınması durumunda demir takviyeleri tam olarak absorbe edilmez, Ulusal Anemi Eylem Konseyini bildirir.
Gıdalar
Kalsiyum emilimini engelleyen gıdalar Ispanak, yeşil lahana, tatlı patates, ravent, kepekli tahıllar, tohumlar, kuruyemiş, soya izolatları ve fasulyeyi içerir. Bu besinler bazı bitkilerde bulunan fitik asit ve oksalik asit içerir. Fitik ve oksalik asit kalsiyuma bağlanır ve vücuda emilmesini önler. Ulusal Diyet takviyeleri Sağlık Enstitüsüne göre, baklagillerde ve tam tahıllarda bulunan polifenoller ve fitatlar demir emilimini azaltabilir. Soya fasulyesi ayrıca soya fasulyesinde bulunan bazı proteinler nedeniyle demirin emilimini de engelleyebilir.
İçecekler Kafein ve alkol de, kalsiyumun vücuda ne kadar emilimini etkileyebilir. İçeceklerdeki kafein, idrar yoluyla orta miktarda kalsiyum atılmasına neden olur. Ulusal Sağlık Enstitüleri Diyet takviyeleri Ofisine göre, günde bir fincan kahve veya iki fincan çay tüketen genç kadınların kemiklerdeki kalsiyum miktarını etkilemediği görülmüştür. Alkol ayrıca karaciğerdeki enzimlerin kalsiyumu emmesi için gereken D vitaminini aktif hale getirmesini engellediği için emilen kalsiyum miktarını azaltabilir. Ulusal Sağlık Enstitüleri Diyet takviyeleri Ofisine göre, demirin emilimini etkileyen tek içecek çaydır. Çaylar, emilen demir miktarını azaltabilen tanenler içerir
, , ] ]