|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Alkolizmden Ölümün Belirtileri ve Belirtileri

Alkolizm, alkole kronik bir fiziksel ve psikolojik bağımlılıktır. Eğer tedavi edilmezse, ilericidir ve ölümcül olabilir. Ulusal Uyuşturucu Bağımlılığı Enstitüsü'ne göre, geçmiş araştırmalar alkolizm ve bağımlılığın ailelerde sürdüğünü gösteriyor. Bilim adamları bu bağımlılığın gelişiminde rol oynayan genleri keşfetmeye çalışıyorlar. Alkolikler, yangınlar, kazalar ve cinayetler gibi aksiliklere karışma riski altındadır. Ayrıca, içmelerin neden olduğu fiziksel hasardan ölme ihtimaliyle de karşı karşıya kalıyorlar.

Geç veya Son Aşama Alkolizminin Belirti ve Semptomları

Hastalıklarının son evrelerinde alkolikler yetersiz beslenme, bozulma konsantrasyonu ve hafızası yaşar , halüsinasyonlar, konvülsiyonlar ve sallama. Bu süre, alkoliklerin günlerce sarhoş kalmasıyla kontrol kaybıyla da işaretlenir. Alkolik ayrıca içmeden kaynaklanan karaciğer ve kalp hastalıklarından da rahatsız olabilir. Alkol tüketmek, alkolik için çok yönlü bir faaliyet haline geldiğinden, mülkler, kariyer ve ilişkiler genellikle yol kenara düşer. Bir alkoliğin kişiliği de psikoz, insan korkusu ve yaklaşan kıyamet, saldırganlık, tecrit ve şiddet dahil olmak üzere değişebilir.

Steatoz

Kısa süre içinde aşırı içilmesi karaciğerin işlenmesini yavaşlatmasına neden olur şişman. Yaygın olarak yağlı karaciğer olarak adlandırılan steatoz, karaciğerde yağ birikimidir. Yağlı karaciğere sahip kişiler, belirgin herhangi bir semptom görmeyebilir. Alkolizmin geç dönemlerinde, karaciğerin bulunduğu üst karın bölgesinde hafif bir rahatsızlık olabilir. Bazı alkolikler yorgun hissettiğini bildirmiştir. Muayenede, bir doktor karaciğerin genişlediğini not edecektir. Ultrason ile doğrulanabilir. Alkolden uzak durulduğunda steatoz geri dönüşümlüdür. Bununla birlikte, eğer tedavi edilmezse, siroz içine ilerleyebilir.

Alkolik Hepatit

Alkolik hepatit, karaciğer iltihabıdır. Bu hastalıktan muzdarip alkolikler sarılık, iştahsızlık, şişkinlik, kanla birlikte kusma, midede şişlik ve halsizlik geçirebilir. Alkol kan dolaşımına emilir. Kanı temizleyen karaciğer alkolü işleyemez. Sonuç olarak, karaciğer iltihaplanır. Hem ağır içiciler hem de alkolikler bu hastalığı geliştirebilir. Tedavi, beslenme tedavisinden ve alkolden uzak durmayı da içeren yaşam tarzı değişikliklerinden oluşur. Eğer tedavi edilmezse alkolik hepatit siroza yol açabilir.

Siroz

Siroz karaciğerde yara izine neden olur. Yaralanan karaciğer hücreleri skar dokusu ile değiştirilir. Yeterli skar dokusu biriktiğinde karaciğer artık doğru şekilde çalışamaz. Sirozun belirtileri sarılık, kaşıntı, yorgunluk, bacaklarda ve midede şişkinlik, burunda bol miktarda kanama ve sindirim sistemi ve kilo kaybıdır. Sirozlu kişilerde karaciğer kanseri de olabilir. Sirozun tedavisi yoktur. Tedavi, alkolikler durumunda yoksunluk anlamına gelen karaciğer iltihabının nedeninin ortadan kaldırılmasından ibarettir.

Beyin Hasarı

Fiziksel özlem arttıkça, alkolikler iştah kaybı yaşar. Yaygın olarak ıslak beyin olarak da adlandırılan Wernicke-Korsakoff sendromu, tiamin eksikliğinden kaynaklanır. Islak beyin belirtileri arasında kafa karışıklığı, görme bozukluğu, titreme, dengesiz yürüyüş, hafıza ve hareketlilik kaybı, halüsinasyonlar ve paranoya bulunur. Daha önceki aşamalarında, Wernicke-Korsakoff sendromundan muzdarip alkolikler, B-1 Vitamini, uygun beslenme ve alkolden uzak durma yoluyla tedavi edilebilir. Eğer tedavi edilmezse, bu hastalık hayati tehlike taşır. Tedavide bile, bazı insanlar tam beyin fonksiyonunu geri kazanamayabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır