|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Hangi Meyveler Tartarik Asit İçerir?

Tartarik asit, beyaz kristalli bir organik asittir. Tartarik asidin en yaygın kullanımı, şarap yapımında renk, kimyasal stabilite ve tadın korunmasında hayati bir rol oynadığı şarap yapımındadır. Tartarik asit ayrıca, bu ürünlere ekşi veya ekşi bir tat vermek için şekerleme, reçel ve reçellerde asitleştirici bir madde olarak kullanılır. "İngiliz Beslenme Dergisi" ne göre, tartarik asit tüketiminin sindirim sistemi için bazı sağlıklı yararları olabilir. Tartarik asit, yaygın olarak, şarap fıçılarının kristalimsi atıklarının işlenmesiyle elde edilir, ancak bazı meyvelerde doğal olarak da bulunabilir.

Üzümler

Üzümler, en yüksek doğal tartarik asit konsantrasyonunu içerir. ScientificCommons.org'a göre üzümlerde tartarik asit konsantrasyonu olgunlaşma süreci boyunca artar ve üzüm çiçeğinden yaklaşık 50 gün sonra zirveye ulaşır. Üzümlerdeki tartarik asit konsantrasyonu, şarap yapımında hayati bir rol oynar. Kasım 2008 tarihli “Beslenme Araştırması” sayısına göre, üzüm tüketimi, kolesterolünüzü ve diğer kalp sağlığınızı düşürmek gibi sağlık yararlarına sahip olabilir.

Kızılcık

Kızılcık, aynı zamanda doğal bir tartarik asit kaynağıdır. . Kızılcıkların tartarik asit içeriği, çiğ kızılcıklara ekşi ve ekşi bir tat veren şeydir. “Beslenme Gelişmeleri” nin Kasım 2013 sayısına göre, kızılcık tüketiminin idrar yolu enfeksiyonları riskini azaltmanın yanı sıra gastrointestinal, ağız sağlığı ve hatta kardiyovasküler sağlığı teşvik etme gibi sağlık yararları var.

p p> USDA Ulusal Organik Programının bir raporunda belirtildiği gibi, tartarik asit de doğal olarak muzda bulunur. USDA Ulusal Besin Veritabanına göre, tartarik aside ek olarak, muzlar ayrıca B-6 vitamini, C vitamini, potasyum ve lif gibi vitaminler ve mineraller bakımından da çok zengindir. Muz tüketimi, bu vitamin ve minerallerin varlığından dolayı çeşitli sağlık yararları sağlayabilir. Kalp hastalıklarına ve mide ülserlerine karşı korunma, muz tüketiminden aldığınız sağlık yararları arasındadır. "Amerikan Klinik Beslenme Dergisi" nin Mayıs 2013 sayısı, muz tüketiminin de kan basıncındaki düşüşle ilişkili olduğunu bildiriyor.

Dikenli Armut

Dikenli armut kaktüsünün meyvesi de doğal bir kaynak Texas Üniversitesi'ne göre, tartarik asit. Yerli Amerikalılar, incirin hastalıklarını tedavi etmek ve pankreas ve karaciğere besin sağlamak gibi tıbbi amaçlar için dikenli armutun çiçeklerini ve derisini tükettiler. Ekim 2002 Alman tıp dergisi "Wiener Klinische Wochenschrift", dikenli armutun ayrıca kolesterol, kan şekeri seviyelerini, trigliseritleri ve vücuttaki ürik asidi düşürdüğünü bildirdi. Dikenli armut meyvesi, tartarik asit varlığından dolayı ekşi, turta tadına sahiptir;

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]