Vücudunuz, formda kalmasını sağlamak için günlük yeterli miktarda demir almayı gerektirir. Demir, vücudunuzdaki oksijenin taşınmasına ve bağışıklık sisteminizin desteklenmesine yardımcı olur. Her gün ne kadar demir almanız gerektiği konusunda sorularınız varsa, ek yardım için tıbbi sağlayıcınıza danışın.
Günlük Gereksinimler
Yetişkin erkeklerin günlük 8 miligram demir alması gerekir - bu da 0,008 gramdır. . Erkekler, demir toksisitesi geliştirme risklerini sınırlandırmak için günlük 45 miligramdan veya 0.045 gramdan fazla demir almamalıdır.
Kaynaklar
Demirden zengin gıdalar tüketmekten günlük olarak önerilen demir ihtiyacını alabilirsiniz. güçlendirilmiş tahıllar, istiridye, sığır eti, hindi, yulaf ezmesi, fasulye ve mercimek, soya peyniri ve ıspanak gibi. Diyetinizden yeterince demir alamıyorsanız, doktorunuz bir demir takviyesi ile tedavi önerebilir. Demir takviyeleri normalde oral yoldan verilir; Ancak, ciddi bir demir eksikliği varsa, doktorunuz intravenöz veya IV infüzyonu yoluyla demir takviyesi önerebilir.
Ek Yan Etkiler
Kötü haberse günlük diyetinize demir takviyesi eklemenin rahatsızlık vermesine neden olabileceğidir. yan etkiler. Kabızlık veya nadiren barsak hareketleri demir takviyelerinin en sık görülen yan etkisidir. Ayrıca mide bulantısı, mide ekşimesi, mide ağrısı veya ishal yaşayabilirsiniz. İntravenöz demir tedavisi, kurdeşen, baş ağrısı, eklem ağrısı ve genişlemiş lenf bezleri dahil olmak üzere grip benzeri semptomlara neden olabilir. FDA'ya göre günde 45 miligram demir almak güvenli. Bir ateş geliştirirseniz, kusmaya başlarsanız veya dışkılarınızda kan fark ederseniz derhal tıbbi sağlayıcınızdan yardım isteyin. Tavsiye edilen diyet dozundan 50 ila 100 kat daha fazla demir alındığında şiddetli aşırı doz aşımı meydana gelir. Bu tür demir toksisitesi, gastrointestinal sistemdeki hücreleri tahrip edebilir; bu da kusma, kanlı ishal ve hatta ölümle sonuçlanır, Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi web sitesine dikkat çeker.
İlaç Etkileşimleri
Şu anda aldığınız tüm ilaçları tartışın Demir takviyesi ile tedaviye başlamadan önce tıbbi tedarikçinizle Demir alımının arttırılması, vücudunuzun ACE inhibitörleri, kinolonlar, bifosfonatlar ve tetrasiklinler gibi bazı ilaçları emme kabiliyetini azaltabilir. Demir takviyesi ayrıca Maryland Tıp Merkezi web sitesinde bildirilen levothyroxine, carbidopa ve levodopa'nın etkinliğini azaltabilir. Düşük demir seviyeleriniz varsa, antasitler, kolestiramin, kolestipol veya ülser veya mide ekşimesi ilaçlarını demir takviyeleri ile birlikte almak vücudunuzun emebileceği demir miktarını azaltabilir.