Mineraller, enerji üretimine destek vererek, vücut sıvılarını, hücre sağlığını, kemik gücünü ve bağışıklığı koruyarak sağlığınızı destekler. Vücudunuzun çeşitli miktarlarda ihtiyaç duyduğu mineraller arasında kalsiyum, potasyum fosfor, magnezyum, sodyum, klorür, kükürt, manganez, çinko, bakır, iyot, kobalt, selenyum ve florür bulunur. Bu temel mineralleri meyve ve sebzelerde bulabilirsiniz.
Portakal ve Sarı Meyve ve Sebzeler
Portakal ve sarı meyve ve sebzelerde meşe palamudu ve balkabagi, havuç, kavun, mısır, balkabağı, portakallar ve tatlı patatesler. Tipik olarak renkleri, çeşitli sağlık yararları sunan karotenoidler adı verilen doğal bitki pigmentlerinden gelir. Bu sağlıklı besinler A vitamini ve potasyum içerir. Tatlı patatesler, örneğin, manganez, potasyum, bakır ve demir minerallerini içerir. Portakallar potasyum ve kalsiyum kaynağıdır.
Kırmızı Meyve ve Sebzeler
Kırmızı meyveler ve sebzeler arasında kırmızı biber, çilek, turp, pancar, kızılcık, ravent, turp ve domates bulunur. Renkleri genellikle kronik hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabilecek likopen veya antosiyaninler denilen doğal bitki pigmentlerinden gelir. Bu parlak meyve ve sebzelerden sağlıklı birçok dozda bitkisel besin, vitamin ve mineral alacaksınız. Örneğin, pancar manganez, potasyum, magnezyum ve demir içerir. Domates gibi kırmızı meyvelerde potasyum, manganez, bakır, magnezyum, demir ve fosfor bulunur.
Yeşil Meyveler ve Sebzeler
Yeşil meyveler ve sebzeler brokoli, lahana, roka, yeşil elmalar, kivi, lahana yeşili içerir ıspanak, İsviçre pazı, limon, tatlı kavun ve marul. Renkleri klorofil adı verilen doğal bitki pigmentlerinden gelir. Yeşil meyveler ve sebzeler, A, C ve K vitaminleri, folat, demir ve kalsiyum gibi en zengin vitamin ve mineral kaynaklarını sunmaktadır. Collard yeşilliklerinin mineral içeriği, örneğin, manganez, kalsiyum, potasyum, magnezyum, çinko ve demirden oluşur. Kivi potasyum, bakır, magnezyum ve manganez içerir.
Dikkat Edilecek Noktalar
Makromineraller ve iz mineralleri, minerallerin iki şeklidir. Vücudunuz, iz minerallerden daha fazla miktarda makromineral gerektirir. Makromineraller arasında kalsiyum, magnezyum, fosfor, sodyum, potasyum, klorür ve kükürt bulunur. Vücudunuz yalnızca az miktarda iz mineral gerektirir ve bunlar demir, manganez, bakır, kobalt, çinko, iyot, florür ve selenyum içerir. Doktorunuz sizin için çalıştıklarından emin olmak için doğru mineral değerlerini önerebilir.
, , ] ]