Kas sertliği en sık sırt kaslarını, kalça ve omuzları etkiler. Birçok yaşam tarzı seçeneği, egzersiz, uyku bozuklukları ve beslenme yetersizlikleri gibi sırt ve kalça sertliğine yol açar. İnsanlar genellikle bir veya daha fazla takviye alarak kas sertliğini azaltır. Takviyeler, sağlık hizmeti sağlayıcınızın gözetiminde alınmalıdır.
Magnezyum
Vücuttaki her organ ve sistem magnezyum kullanır. Enzimlere yardımcı olur, mineralleri düzenler ve enerji üretimine katkıda bulunur. Ayrıca, kalsiyum kasların kasılmasına yardımcı olurken magnezyum kasların gevşemesine yardımcı olur. Bazen aşırı miktarda kahve, soda ve tuz alımının neden olduğu magnezyum eksikliği kas spazmı, sertlik ve halsizliklere neden olabilir. Yetişkinler için önerilen magnezyum miktarı, bireyin büyüklüğüne ve cinsiyetine bağlı olarak 270 ila 400 miligram arasındadır.
Potasyum
Potasyum, vücutta kullanılan bir mineral ve elektrolittir. Düz, iskelet ve kalp kaslarının işlevine yardımcı olur ve vücutta elektrik iletimi sağlar. Potasyum eksikliği genellikle idrar veya bağırsaklardan kaynaklanan aşırı kayıplardan kaynaklanır. Yetişkinler için önerilen potasyum alımı 2.000 mg'dır.
Vitamin D
Vitamin D, kalsiyum dengesi, bağışıklık, kan basıncı regülasyonu, insülin sekresyonu ve hücre büyümesine yardımcı olan yağda çözünen bir vitamindir. D vitamini eksikliği kas zayıflığı, ağrı ve sertliğe neden olur. Ayrıca, düşük D vitamini seviyeleri kalsiyum eksikliği ve osteoporoz ile bağlantılıdır. Yetişkinler için D Vitamini için önerilen günlük ödenek 15 mikrogramdır.
Omega-3 Yağ Asitleri
Omega-3 yağ asitleri, vücudun üretemediği ancak elde etmesi gereken poli-doymamış yağlar kategorisinin bir parçasıdır. Diyetten. Omega-3 yağ asitleri beyin gelişimi, büyümesi ve işlevi için önemlidir. Araştırma, omega-3 yağlarının aynı zamanda antienflamatuar özelliklere sahip olduğunu göstermektedir. Önerilen omega-3 yağ asitleri alımı, tıbbi geçmişe ve diyet alımına bağlı olarak, günde 1 ila 4 gram arasında değişmektedir.