| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

E Vitamininin Yan Etkileri Takviyesi

E vitamini çeşitli sağlıklı gıdalarda bol miktarda bulunur. Çoğu insan, dengeli bir yemek planını izleyerek ihtiyaç duydukları tüm E vitaminini alabilir. Ancak doktorunuz size bir E vitamini takviyesi alma hakkı verirse, bunu, herhangi bir yan etkiye neden olmaması gereken önerilen miktarlarda yapabilirsiniz. Bununla birlikte, olumsuz etkiler, ek formda çok fazla E vitamini almaktan kaynaklanabilir.

Önerilen Miktarlar

Ek E şeklinde vitamin alırken, tolere edilebilir üst alım seviyesini aşmaktan kaçının; Miktar. Diyet Takviyeleri Ofisine göre, E vitamini için yetişkinler tarafından tolere edilebilen üst alım seviyeleri günde 1500 uluslararası birime eşdeğer - 1000 miligramdır. Tıp Enstitüsü'ne göre, E vitamini için önerilen diyet yardımı veya BKA, yetişkinler için 15 miligram ve emzirme döneminde 19 miligramdır.

Hastalık Riskleri

Yiyeceklerden çok fazla E vitamini almanın yan etkileri olmaz, diyet takviyesi almaktan kaynaklanan E vitamini toksisitesi tehlikeli olabilir. ODS ayrıca takviyelerden çok fazla miktarda E vitamini almanın hemorajik inme, erkeklerde prostat kanseri ve tüm nedenlerden kaynaklanan genel ölüm riskini artırabileceğini de belirtti.

Akut Yan Etkiler

Yüksek hastalığa ek olarak E vitamini takviyeleri aşırı dozda risk, akut yan etkilere neden olabilir. MedlinePlus'a göre, bu etkiler arasında ishal, bulantı, mide krampları, baş ağrısı, halsizlik, yorgunluk, döküntü, morarma ve bulanık görme görülebilir. Yüksek dozlarda E vitamini takviyesi almak, özellikle kanama bozukluğunuz varsa, kanama riskinizi artırabilir. Bu belirtilerden herhangi birini yaşamaya başlarsanız, hemen E vitamini takviyesi almayı bırakın ve doktorunuzu görünün.

Gebelikle İlgili Hususlar

MedlinePlus, E vitamini takviyesi almanın erken alındığında gelişmekte olan bir fetüste zararlı olabileceğini belirtir. Hamilelikte erken hamilelikte E vitamini takviyesinden kaçınılmasını önerir. Bununla birlikte, 2011 yılında “Uluslararası Genel Tıp Dergisi” nde yayınlanan bir çalışmada, E vitamini takviyesi almanın - önerilen miktarlarda - hamileliğin ikinci üç ayında, hamilelik sonuçlarını olumsuz yönde etkilemediği bildirilmektedir. Hamileliğin ikinci veya üçüncü trimesterinde E vitamini takviyesi almayı düşünüyorsanız, bir doğum uzmanıyla konuşun.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com