Bazı beslenme yetersizlikleri, kanser yaralarının gelişimine katkıda bulunabilir, ancak D vitamini eksikliği genellikle bunlardan biri değildir. Çoğunlukla, D vitamini kalsiyum emilimine yardımcı olur. Bu vitamindeki eksiklikler, raşitizm, osteomalazi ve osteoporoz riskini artıran düşük serum kalsiyum ve fosfat seviyelerine yol açabilir. Bununla birlikte, bir D vitamini eksikliği, kanser yaralarına neden olmaz. D vitamini alımınızı artırmak, bunların oluşumunu engellemez ve iyileşmelerine yardımcı olmaz.
Canker Yaraları
Canker yaraları, ağzınızın ve diş etlerinin iç kısmı boyunca gelişen küçük lezyonlardır. Kesin nedeni belirsiz olsa da, bazı faktörler salgınlara katkıda bulunabilir. Yaralanma, gıda duyarlılıkları ve alerjik yanıtın yanı sıra, bazı insanlar, B-9 vitamini için başka bir isim olan B-12 vitamini, çinko, demir veya folik asit içermeyen diyetlerden, kanser yaraları veya aftöz ülserler geliştirir. -Care
Kanser yaralarının çoğu öz bakım önlemlerine olumlu yanıt verir. Ağzınızı tuzlu su, kabartma tozu veya seyreltik hidrojen peroksit ile durulamak rahatsızlığı ve hız kazanmayı kolaylaştırır. Amerikan Diş Hekimliği Birliği, uyuşturucu maddeler ve anti-mikrobiyal gargaraların da rahatlama sağlayabildiğini belirtti. Aynı zamanda, baharatlı veya asitli yemekler gibi yaraları şiddetlendirdiği bilinen yiyeceklerden uzak durun.
Medical
Eğer yaralarınız kendi kendine bakım ile düzelmezse veya oldukça büyükse, tıbbi "treatment is often necessary.", 3, [[Başlamak için doktorunuz muhtemelen iltihabı azaltmak ve ilişkili ağrıyı hafifletmek için bir gargara yapar. Ayrıca, iyileşmeye yardımcı olmak ve rahatsızlığı önlemek için ülser üzerine uygulamak için topikal bir macun önerebilir. Beslenme eksikliğinin durumunuza katkıda bulunduğundan şüpheleniyorsa, B-6 vitamini, B-12 vitamini, folik asit ve çinko gibi bir besin takviyesi de yapabilir.
Önleme
Kanser yaralarını önleme genellikle tetikleyicilere maruz kalmanızı azaltır. D vitamini eksikliği onlardan biri değil. Fındık, peynir, çilek, yumurta veya çikolata gibi hassas olduğunuz yiyeceklerden kaçınmak, kanser kası oluşumunu en aza indirebilir. Salgınlara yol açabilecek beslenme eksikliklerini önlemek için bol miktarda meyve, sebze ve kepekli tahıllar da yemelisiniz. Aslında, düzenli olarak yoğurt yemek bu ülserleri önleyen kültürleri tanıtabilir.
, , ] ]