|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

K Vitamini Kontrendikasyonları

K Vitamini kanın pıhtılaşmasına yardımcı olan ve vücudunuzun güçlü, sağlıklı kemikler geliştirmesine yardımcı olan önemli bir besindir. Yaşınız ve cinsiyetiniz, bebeklerde 2 mikrogram, hamile veya emziren kadınlarda 90 ila 90 arasında önerilen günlük alımlarla günlük vücudunuzun K vitaminine ihtiyaç duyduğunu belirler. Bu vitaminin önemine rağmen, bazı insanlar K vitamini takviyesi almamalı ve yeşil yapraklı sebzeler gibi K vitamini bakımından zengin gıdaların diyet alımını sınırlandırmalıdır.

Glukoz-6-Fosfat Dehidrojenaz Eksikliği

Glukoz-6-fosfat dehidrojenaz eksikliği veya G6PD, dünyada yaklaşık 400 kişiyi etkileyen ve sarılık, soluk cilt, yorgunluk, artan kalp atış hızı, nefes darlığı ve yorgunluğa neden olan genetik bir hastalıktır. G6PD'li insanlar tarafından K vitamini kullanımı tartışmalıdır. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi'nden sağlık çalışanları buna karşı uyarırken, Sorumlu Beslenme Konseyi, G6PD'li insanlarda K vitamini takviyelerinin olumsuz etkileri ile ilgili endişeleri bulunduğunu bildirmiştir. G6PD'niz varsa, K vitamini takviyesi kullanmadan önce doktorunuza danışın.

Böbrek veya Karaciğer Hastalığı

Önceden var olan böbrek veya karaciğer hastalığı olan kişiler K vitamini takviyesi almaktan kaçınmalıdır. Bu hastalıkların yol açtığı organ hasarı, karaciğerinizin veya böbreklerinizin K vitamini atık ürünlerini vücudunuzdan filtrelemesini zorlaştırabilir. Sonuç olarak, hipervitaminozu K denilen alışılmadık derecede yüksek kan vitamin K düzeyleri geliştirme riski altında olabilirsiniz.

Bazı İlaçların Kullanımı

K vitamini bazı ilaçlarla olumsuz etkileşime girebilir. Varfarin gibi kan sulandırıcıları alıyorsanız, düşük bir K vitamini diyetini sürdürmeli ve K vitamini takviyesi tedavisinden kaçınmalısınız. K vitamininin kan inceltici ile birlikte kullanılması, bu ilaçların etkilerini azaltır.

Ek 3 Uyarılar

Hamilelik ve emzirme döneminde K vitamini gerekli olsa da, hamile kalan veya emziren anneler bir besin takviyesi almadan önce bir doktorla konuşmalıdır. K vitamini de dahil olmak üzere Bazı ilaçlar ayrıca vücudunuzun K vitamini emme yeteneğini de etkileyebilir. Bu ilaçlar arasında antibiyotikler, orlistat, safra asidi tutucuları ve fenitoin bulunur. Ek olarak, büyük A ve E vitamin dozları, K vitamini alma yeteneğinizi sınırlayabilir. , , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır