| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

İz Minerallerinin Listesi

"Merck El Kitapları Çevrimiçi Tıp Kütüphanesi" ne göre, mineraller sağlıklı bir diyetin önemli bir bileşenidir ve vücudun düzgün çalışmasında hayati bir rol oynarlar. İz mineralleri her gün sadece az miktarda gerekli olanlardır. Yutulduğunda, iz minerallerinin neredeyse tamamı vücudun metabolik işlemlerinden birini düzenleyen bir hormonun veya enzimin bir parçası haline gelir.

Demir

Demir, büyüme, iyileşme ve bağışıklık sisteminde yer alan bir eser mineraldir. işleyişi, üremesi ve DNA sentezi, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nü açıklar. Ek olarak demir, hemoglobin ve vücutta oksijeni taşıyan miyoglobinin proteinlerinin bir bileşenidir. Diyetinde yeterli miktarda demir bulunmayan bir kişi anemiden muzdarip olabilir.

Önerilen demir için diyet takviyesi yetişkin erkekler için günde 8 mg, yetişkinler için günde 18 mg'dir. Demir içeren bazı yiyecekler arasında kuru erik, kaju fıstığı, tam buğday ekmeği, yer fıstığı, yumurta, sığır eti, brokoli, kuru üzüm, açık ton balığı, pişmiş patates ve deri ile barbunya fasulyesi bulunur. Bireyler önce doktoru ile görüşmeden demir takviyesi almamalıdır.

Çinko

İz mineral çinkonun önerilen diyet yardımı yetişkin erkekler için günde 11 mg, yetişkin kadınlar için günde 8 mg'dir. Çinko, vücudun tüm dokularında bulunur ve 200'den fazla enzimin ve birçok hormonun kritik bir bileşenidir. Vücudun, yaraların düzgün şekilde iyileşmesini sağlamak ve tat, koku ve görüntüde oynadığı rol için çinkoya ihtiyacı vardır. Diyet çinko kaynakları arasında taze istiridye, patlamış mısır, çedar peyniri, buğday, çavdar, yulaf, yer fıstığı, lima fasulyesi, badem, yumurta, kara et tavuk ve hindi, beyaz balık, kırmızı et, domuz eti ve süt bulunur. Çeşitli yiyecekleri içeren dengeli bir diyet yiyenlerin ihtiyaç duydukları çinkoyu almaları gerekir. Çinko takviyeleri, doktor veya başka bir sağlık hizmeti sağlayıcısının tavsiyesi olmadan alınmamalıdır.

Manganez

Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi'ne göre, manganez başlıca kemiklerde, karaciğerde oluşan bir eser mineraldir. , böbrekler ve pankreas. Yağ ve karbonhidrat metabolizması, kalsiyum emilimi ve kemik oluşumu, kan şekeri regülasyonu ve beyin ve sinir fonksiyonlarında rol oynar. Manganezin tavsiye edilen diyet yardımı, yetişkin erkekler için günde 2.3mg, yetişkinler için günde 1.8mg'dir. Bir bireyin günlük manganez alımı 10 mg'ı geçmemelidir, çünkü bu seviyede sinir sistemi problemleri ortaya çıkabilir. Manganezin diyet kaynakları arasında fındık ve tohumlar, buğday tohumu, kepekli tahıllar ve ananas bulunur. Bireyin günlük multivitamin ve mineral takviyesinin bir parçası olarak manganez alması da kabul edilebilir, ancak doktor gözetimi olmadan manganez özgü bir ek alması tavsiye edilmez.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com