|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Dört Alkolizm Aşaması

Alkolizm kronik ve ilerleyici bir hastalıktır. Yaş, cinsiyet veya ırktan bağımsız olarak insanları etkileyebilir. Bu karmaşık durum bedeni olduğu kadar zihni de etkiler. Alkolizm, bir içki tutkusu ve tüketilen alkol miktarını kontrol edememe ile karakterizedir. Tedavi edilmeden bırakıldığında prognoz kötüleşir, tekrarlayan nükslere ve sonunda ölüme maruz kalan bireyler ile.

Birinci Aşama: Uyarlanabilir Aşama

Sorunlu bir içici, içilince, “normal” içkiden ilk aşamaya kadar geçen çizgiyi geçer. gerçeklikten psikolojik bir kaçış yolu. Bu noktada, içki içmek artık sosyal olmakla kalmıyor, aynı zamanda engellemelerden, problemlerden ve korkulardan gelen duygusal kaçışın alışılmış bir yolu haline geliyor. İlk aşamadaki en önemli süreç, hoşgörünün geliştirilmesini içerir. Bu aşama, içicinin aynı hissi elde etmek için daha büyük miktarlarda alkol tüketmesi gereken ilerici bir durumdur. Fiziksel olarak, kişinin vücudu artan miktarda alkole uyum sağlamak için hücresel düzeyde değişir. Dışarıda, bu aşamada hastalığın gelişimi hakkında herhangi bir belirti varsa çok azdır.

İkinci Aşama: Bağımlılık

Bir insan bir süre içinde daha fazla miktarda alkol içmeye devam ettiğinde, karakteristik özelliğini geliştirir. alkolizm ikinci aşaması: bağımlılık. Vücudu daha yüksek seviyelerde alkolle uyum sağladığından, içmiyorken rahatsız edici ve huzursuz olmaya başlar. Bu aşamada, bir kişi bilinçli olarak içki içmeyi planlıyor ve günün erken saatlerinde içmeye başlayabilir. Bu aşamada, alkolikler ilk içkisini içtikten sonra durduramayabilirler.

Dışarıdan, hastalığın bu aşamasında, kişinin içtiği aile üyeleri, arkadaşlar ve eşleri gibi yakınlarına dikkat çeker. -İşçi. Birçok durumda, içtiği için daha endişeli ve utanmış olabilirler. Davranışını, kendisini izole ederek, insanlardan kaçınarak ve içtiği için yalan söyleyerek gizlemeye çalışmaya başlayabilir. Psikolojik olarak, alkolikler genellikle durumlarını reddederler ve diğer insanları ve sorunlarını kendileri için suçlama eğilimindedirler.

Üçüncü Aşama: İlerleme

Hastalık ilerledikçe kontrol kaybı daha belirgin hale gelir. Tipik olarak, alkolikler bir veya iki kadeh içmeyi düşünür ve kendini ilk içkiden sonra duramayacak veya isteksiz bulur. Dışarıda, özellikle aile, iş, finansal veya yasal konularla ilgili olanlar, içmesinin sonuçlarını yaşamaya başlarlar. Arkadaşlardan ve aileden izolasyonu daha belirgin hale gelir. Bu aşamada, hobiler ve ilgi alanları gibi ihmal etmeye başlarlar, ancak sonunda kişisel hijyen, yiyecek ve barınak gibi daha temel şeyleri ihmal eder. Bu aşamada, tamamen içmeyi bırakmayı deneyebilirler, ancak bunu yapamadıklarını görebilirler.

Dördüncü Aşama: Sonuç

Alkolizmin dördüncü aşaması, kronik bir kontrol kaybı ile karakterize edilir. Önceki aşamalarda, kontrolün kaybı ilk içeceği ya da iki içkiyi aldıktan sonra başladı. Bununla birlikte, bu aşamada, sorunlu içicinin ilk içeceği üzerinde kontrolü yoktur, çalışmak için içmesi gerekir. Bu aşamada bir sorunlu içici nadiren sabit bir iş tutabilir ve maddi sıkıntı yaşayabilir. Muhtemelen arkadaşlarını ve ailesini yabancılaştırmıştır ve kendisini alkolizmle savaşta kaybedilmiş bir savaşta yalnız bulmaktadır. Bu aşamada, içmeyi durdurma girişimlerine, sinirlilik, titreme, baş ağrısı, halüsinasyonlar, nöbetler ve hatta ölüm gibi ciddi geri çekilme semptomları eşlik eder. Delirium tremensi, alkolik derhal alkolizm tedavisi almadığı sürece, hemen hemen her zaman gerçekleşen potansiyel olarak ölümcül bir tür alkolizm çekilmesidir. “Amerikan Tabipler Birliği Dergisi” deki 2006 tarihli bir makale, sorunlu içicilerin bu aşamada detoks için tıbbi müdahale gerektirdiğini göstermektedir. Tıbbi detokstan sonra, hastalar hastalığın uzun süreli tedavisi için duygusal ve psikolojik rehabilitasyona tabi tutulmalıdır.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır