|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Baş Ağrısı İlaçları Neden Kafein İçerir?

Baş ağrıları, her yaşta ve her iki cinsiyette de görülen yaygın bir sağlık şikayetidir. 1984 yılında, “Amerikan Tabipler Birliği Dergisi” nde yayınlanan bir çalışmada, analjeziklere ek olarak kullanılan kafeinin etkinliği incelenmiştir. Araştırmacılar 30 klinik çalışmayı inceledikten sonra, kafeinin analjeziklerin ağrı giderici kapasitesini yüzde 40 arttırdığı sonucuna vardılar. Kafein bugün baş ağrısı formülasyonlarına ortak bir katkı olmaya devam ediyor.

Baş ağrısı

Kan damarlarındaki, sinirlerdeki veya beyin kimyasallarındaki değişiklikler muhtemelen baş ağrısına neden oluyor. Birçok farklı tipte baş ağrısı tanınır. Gerginlik baş ağrıları, başın her iki tarafında da ortaya çıkan ağrı ile en sık görülenlerdir. Migren baş ağrıları genellikle görme bozukluklarına neden olur, zayıflatıcı olabilir ve kadınlarda daha sık görülür. Küme baş ağrıları erkeklerde daha sık görülür; Şiddetli ağrı aniden ortaya çıkıyor ve bir gözün etrafına yerleşmeye meyilli.

Kafein

Kafein, vücudunuz tarafından hızla emilen merkezi bir sinir sistemi uyarıcısıdır. Karaciğer kafeini metabolize eder ve idrarla atılır. Kafein, zihinsel uyanıklığı artırmak, yorgunluk ve uyku hali gibi durumları gidermek için kullanışlıdır. Doktorlar prematüre bebeklerde solunum problemlerini tedavi etmek için kafein sitrat reçetelemektedir. Kafein, karmaşık bir metabolik aksiyona sahip bir metilksantindir. Prostaglandin sentezini inhibe eder, hücre içi kalsiyumun hareketini etkiler ve histaminin mast hücrelerinden salınmasını engeller.

Analjeziklerde Kafein

Kendi başına, kafein, gerginlik baş ağrısının acısını hafifletebilir. Amerikan Baş Ağrısı Derneğine göre bazı migren hastaları kahvenin migren ataklarını durdurabildiğini bildirdi. Aspirin veya asetaminofen gibi ağrı kesicilere eklendiğinde, kafein ağrı kesici ilacın etkinliğini arttırır. Sonuçta, kafein ağrı kesiciyi kendi başına olduğundan daha etkili kılar. AHS, kafein ve asetaminofen'i karşılaştıran bir çalışmada, kafeinin plaseboya göre daha etkili ve asetaminofen kadar iyi olduğunu buldu. Kafeinin ağrı giderici etkisi, beyindeki adenosin reseptörlerini bloke etme kabiliyetinden kaynaklanıyor olabilir. Migren ataklarında beyin adenosin düzeyi yükseliyor. Alternatif olarak, kafeinin, ağrıyı hafifletmesine izin veren tüm metabolik etkilerinin bir birleşmesi olabilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bazı insanlar kafeine karşı özellikle hassastır ve hatta küçük dozlar kalp çarpıntısı, sinirlilik belirtilerine neden olabilir ve uykusuzluk. Analjeziklerdeki kafein miktarı bu semptomları oluşturmak için yeterli olabilir. AHS, kafein yoksunluk semptomlarının yedi gün boyunca günde 100 mg kadar az olabileceğini bildirmektedir. Bu kafein dozu, bazı reçetesiz satılan ağrı kesici ilaçların tavsiye edilen dozajları ile elde edilebilir. Bununla birlikte, düzenli olarak kahve veya çay içiyorsanız, kafein toleransınız çok daha yüksek olacaktır ve baş ağrısı ilaçlarında bulunan kafein miktarının bu semptomlara neden olma olasılığı düşüktür.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]