| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Doğum Öncesi Gelişme ve Kafein

Hamilelikteki stres kaynaklarından biri, bebeğin doğumuna kadar ve bazen de emzirirken kaçınmanız gereken uzun yiyecek listesidir. Yumuşak peynirler, suşi ve alkol tükenir ve doktorunuza ve mevcut sağlık haberlerine bağlı olarak diğer yiyecekler kısıtlanabilir veya azaltılabilir. Hamile bir kadına genellikle kahveyi, çayı ve kafein içeren herhangi bir şeyi azaltması söylenir. Korku, kafeinin fetusa zarar verebileceğidir.

Kafein ve Anne

Kafein sinir sistemi uyarıcısıdır. Dikkat, konsantrasyon ve aktivite seviyelerini arttırır ve ayrıca sindirimi uyarır. Kafein alımı yüksek endişe, bulantı, kusma, ishal, baş ağrısı ve kalp çarpıntısı semptomlarına neden olabilir. Özellikle son üç aylık dönemde hamile kadınların vücuttan kafein alması daha uzun sürer ve bu da uyarıcıların etkilerini arttırır. Pek çok kadın normal günlük kafein dozunun hamilelik sırasında aşırı uyarılma ve sindirim problemleri yarattığını görüyorlar.

Kafein ve Fetal Gelişim

Kafein, annenin kan dolaşımından fetusa doğru ilerleyerek plasenta bariyerinden geçer. Çeşitli çalışmalar kafein alımı ile doğum kusurları arasında bir ilişki aramaktadır. Nisan 2001'de "Amerikan Klinik Beslenme Dergisi" nde yayınlanan 8.880 kadının bir çalışması, günlük 540 mg'den yüksek kafein tüketiminin düşük doğum ağırlığı ile ilişkili olduğunu göstermiştir.

Diğer çalışmalar kafein tüketimi ile nöral tüp defektleri, yarık damak ve inmemiş testisler. Öte yandan, Nisan 2011'de "Doğum Kusurları Araştırması: Kısım B, Gelişimsel ve Üreme Toksikolojisi" bölümünde yayımlanan literatürün kapsamlı bir incelemesi, gebelikte kafeinin neden olduğu herhangi bir zarar kanıtı olmadığı sonucuna varmıştır. Çocuk Davranışı

Bir kadın hamileliği sırasında çok fazla kahve içerse, endişelenebilir, bebeğin endişe ve kafein isteklerine yatkın çıkmasına neden olabilir. 2012 yılında "Pediatri" dergisinde yayınlanan iki çalışma bu konuya ışık tuttu. İlk çalışma, hamilelik ve emzirme sırasında kafein alımının - günde 300 mg'dan fazla olsa bile - bebeklerde gece uyanmayı artırmadığını göstermiştir. İkinci çalışmada, hamilelik sırasında kafein alımı, çocuğun davranış problemlerini geliştirme riskini arttırmadı.

Genel Rehber

Bir fincan kahvede oluşabilecek zarardan endişelenmek kolaydır. Kanada Motherisk Programına göre, günde 2-3 mg kahvenin 2 ila 3 fincan kahveye eşdeğer seviyede riski yoktur veya çok azdır. Kafein alımı konusunda endişe duyan kadınlar, gebe kalmadan önce veya gebeliğin erken aşamalarında, kafeinin azaltılmasının gerekli veya tavsiye edilebilir olup olmadığına karar vermek için sağlık uzmanlarına danışmalıdır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com