|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Sahte Nöbetler Hakkında

Tipik olarak, nöbetler epilepsinin sonucudur, beyin yapısında veya beyinde çalışan nöronlarda fiziksel bir problemdir. Bununla birlikte, bazen nöbetlerin nedenini bulmak zordur ve epilepsi yerine, bir kişiye sahte doz teşhisi konulabilir. Epilepsy.com'a göre psikojenik nöbetler veya nonepileptik nöbetler olarak da adlandırılan psödozitler, nöbet tedavisi isteyen hastaların yaklaşık yüzde 20'sinde ortaya çıkar. Bazı kişilerde hem epileptik nöbetler hem de psödozizasyonlar vardır.

Açıklama

Bir kişinin, alışılmadık derecede uzun süren veya epileptik nöbetlerle karşılaştırıldığında atipik görünen nöbetleri varsa, sahte dozlardan şüphelenilebilir. Sahte bir dozu olan biri seğirebilir veya sarsılabilir ve hatta bilincini kaybedebilir. Sahte hastalıklar deja vu veya yoğun korku duyguları da dahil olmak üzere psikolojik semptomlar yaşayabilir. Psikojenik bir nöbet, genellikle bazı vakalarda 20 dakikaya kadar tipik bir epileptik nöbetten çok daha uzun sürer.

Nedenleri

Epileptik nöbetlerin aksine, sahte beyinler beyindeki bir elektriksel yanıltmadan kaynaklanmaz. Bunun yerine, neden psikolojiktir. Psikojenik nöbetler, çocuklukta istismar gibi ciddi travma yaşayan insanlarda gelişebilir. Sahte dozlar her yaşta ortaya çıkabilir, ancak genç yetişkinlerde ve gençlerde daha yaygındır. Kadınlar ayrıca, nonepileptik olmayan nöbetlere karşı daha hassastırlar.

Tanı

Psödozisli bir hastayı teşhis etmek için, doktorlar bu tür nöbet ve epilepsi türlerini birbirinden ayırmak zorundadır. Bu genellikle hastayı bir video kaydı yoluyla izlerken bir elektroensefalogram veya EEG ile izlemeyi içerir. Beyin aktivitesini ölçmek için EEG olmadan, sahte dozlarla epileptik nöbetleri ayırt etmek son derece zordur. Medlink Nörolojisi'ne göre, epilepsideki profesyonel uzmanlar, tespitin yalnızca bir video kaydına dayanması durumunda zamanın yüzde 20 ila 30'unda yanlış tanı koyarlar.

Tedavi

Tedavi, zararlı ilişkileri ortadan kaldırmak için psikolojik danışma içerir Bu tür yardıma ihtiyacı olan hastalarda depresyon veya anksiyete nöbetleri ve tedavisi tetikleyen. Hasta, daha önce antikonvülsan ilaçlara yerleştirilmişse, Michigan Üniversitesi'ne göre sahte ilaçları daha kötü hale getirebileceği için bunlar durdurulmalıdır. Psödozu olan bir hastanın uygun tedavisi, bir nörolog, psikiyatrist ve genel bir doktorun koordineli katılımını içerebilir. Tedavi ile, sahte ilaçlar tamamen tedavi edilebilir olabilir. Stanford Epilepsi Merkezine göre, tedavi edilen hastaların yüzde 50'sinden fazlası sonuçta sahte ilaçları bırakmayı bıraktı. Bununla birlikte, psikojenik krizler aslında onlara sahip olan kişinin kontrolünde değil, bilinçaltının bir ürünüdür. Kökenleri psikolojik olmasına rağmen, hasta için hala tehlikeli olabilirler. Bu nedenle, sahte ilaçları hafifletmek için uygun tedaviyi almak, bu hastalara sahip olanlar için bir öncelik olmalıdır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır