Bademcikgiller olarak da adlandırılan Bademcik taşları kendilerini bademciklerin derin boğazlarına boğazın arkasına doğru koyarlar. Ölü beyaz kan hücreleri, bakteri, keratin ve kapana kısılmış gıda parçacıklarından oluşur. Bademcik taşları zamanla büyür ve pek çok rahatsızlık yaratan semptomlar yaratır. Pek çok durumda, bademcik taşlarını çıkarmak için bir doktor çağırılır. Ancak, yeterince erken yakalanırsa, tonsillolitlerden kurtulmak için ücretsiz ev ilaçları vardır.
Gargling
Bunların oluşumlarının en erken aşamalarında bademcik taşlarını keşfetmek önemlidir. Göreceli olarak küçük olmaları durumunda, sökülmeye daha az dirençlidirler. Erken evrelerinde, ılık, tuzlu su ile gargara yapmak onları yerinden oynatabilir. Ayrıca, antiseptik bir gargaraya 1 veya 2 damla greyfurt çekirdeği ekstresi eklemek ve bademcik taşları küçük olduğunda günde iki kez gargara yapmak etkili olabilir. Garglingin etkileri hemen olmayabilir ve bunların giderilmesi 2 hafta veya daha uzun sürebilir.
Problama ve Kazıma
Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki pediatri profesörü MD Alan Greene'e göre, bademcik taşları bazen diş fırçası ile fırçalanarak veya sıyrılarak çıkarılabilir. Ancak, bu yöntemi kullanırken şiddetli bir tıkaç refleksini aktif hale getirmekten kaçınmak için özen gösterilmelidir. Anahtar, taşları bulmak için bir ayna kullanmaktır. Pamuklu çubuğu taşın arkasına yerleştirin ve yavaşça yukarı doğru bastırın. Bademcik taşı çıkardıktan sonra, taş bulunduğu yer temizlemek için antiseptik gargara ile durulayın.
Tıp Damlalık
Kavisli bir ucu olan bir ilaç damlalık küçük bademcik taşlarını kaldırabilir. İlk adım, yüzeye çıkarılmasına yardımcı olmak için taşa bir tuzlu su çözeltisi uygulamaktır. Taş yüzeye çıktığında ilaç damlalığı ile emmek mümkün olabilir. Bu, tıkaç refleksini harekete geçirebilecek başka bir yöntemdir.
Öksürük
Bazı durumlarda, özellikle bademcik taşları küçük olduğunda, yoğun öksürük onları yerinden çıkarabilir. Benzer bir işlem kafayı geriye doğru uzatmak, dili ağzın çatısına yerleştirmek ve yutmaktır.
, , ] ]