| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Magnezyumun Gebelikte Yan Etkileri

Sağlıklı kadınların her gün, vücuttaki her organın düzgün çalışması için gerekli olan bir mineral olan 310 - 320 miligram magnezyum gerekir. Hamilelik sırasında, bir kadının beslenme ihtiyaçları, büyümekte olan bir fetüsün vücuduna koyduğu stresi hesaba katar. Bu nedenle gebe kadınların günlük magnezyum alımlarını 350 ila 360 miligram arasında arttırmaları gerekir. Badem, soya fasulyesi, ıspanak ve yulaf ezmesi de dahil olmak üzere magnezyum bakımından zengin yiyecekler, hamile kadınlar için bu mineralin en iyi kaynaklarıdır. Günlük diyetlerinden yeterince magnezyum alamayan hamile kadınların magnezyum takviyesi alması gerekebilir. Bununla birlikte, kadınlar hamileyken magnezyum takviyesi almadan önce bir doktorla konuşmalıdır.

İshal

Genellikle, magnezyum takviyeleri, hamilelik sırasında yönlendirildiği şekilde kullanıldığında iyi tolere edilir. Bununla birlikte, hafif bağırsak tahrişi oluşabilir ve ishale neden olabilir. Sık sık, sulu bağırsak hareketleri rahatsız edicidir ve karın kramplarına, şişkinliğe veya iştah kaybına neden olabilir. Tekrarlayan ishal nöbetleri yaşayan hamile kadınlar çok fazla sıvı kaybedebilir - bu da dehidrasyon riskini artırabilir. Hamileyken iki ila üç günden daha fazla bir süredir ishal geçirirseniz, doktorunuzla görüşün.

Stomach Upset

Bulantı veya kusma da dahil olmak üzere sindirim rahatsızlığı, bir doz magnezyum aldıktan sonra gelişebilir. Bu yan etkiler, hamilelikle ilişkili yaygın bir semptom olan sabah hastalığını taklit edebilir. Mide yanıklarının yan etkileri genellikle birkaç saat içerisinde azalırsa da, kusma şiddetli veya sürekli ise doktorunuzdan yardım isteyin.

Overdose

Magnezyum takviyelerinin uygun olmayan veya aşırı kullanılması gebelikte ciddi yan etkilere neden olabilir . Hamile bir kadın olarak, bu mineralde doz aşımı riskinizi sınırlandırmak için ek formda 350 mg'dan fazla magnezyum almayın. Magnezyum bakımından zengin yiyecekler yiyerek 350 miligramdan fazla magnezyum tüketmek aşırı doz semptomlarına neden olmaz. Doz aşımı semptomları birkaç saatten fazla süren kalıcı kusma, kalp atım hızı düzensizlikleri, solunum güçlüğü, kas güçsüzlüğü, düşük kan basıncı, konfüzyon ve komadır. Bu semptomlardan herhangi birini ortaya çıkarırsanız, acil tıbbi yardım isteyin, çünkü bir magnezyum doz aşımı uygun tıbbi müdahale olmadan ölümcül olabilir.

İlaç Etkileşimleri

Magnezyum takviyeleri, aldığınız diğer ilaçlar ile etkileşime girebilir. hamilesin. Antibiyotik tedavisi gerektiren hamile kadınların, magnezyum takviyelerinin vücudun antibiyotikleri absorbe etme yeteneğini azaltabileceğini bilmeleri gerekir. Bu tip etkileşimi sınırlandırmak için hamile annelerin, bir doz antibiyotik aldıktan en az bir saat önce veya iki saat sonra magnezyum takviyeleri almaları gerekir. Magnezyum takviyelerinin, kan basıncı düşürücü ilaçlarla (örneğin kalsiyum kanal blokerleri) birlikte kullanılması, hamile iken antihipertansif ilaçlarla ilişkili olumsuz yan etkilerin ortaya çıkma riskini artırabilir. Hamilelik sırasında magnezyum ile etkileşime girebilecek ilave ilaçlar arasında diyabet ilaçları, levotiroksin, tiludronat ve alendronat bulunur.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com