“Probiyotikler” terimi son yıllarda popüler hale gelmiştir, yoğurt şirketleri ürünlerinde probiyotik reklamlarını ve sağladıkları yararları ile. İlanlara göre, bu canlı mikroorganizmalar bağırsak sağlığına yarar sağlıyor. Probiyotiklerin kullanımı, tamamlayıcı veya alternatif tıbbın kullanımı olarak kabul edilir ve Ulusal Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Merkezi'ne göre, Amerikalıların yaklaşık yüzde 38'i bu tür tıbbi bakımı kullanıyor. Çok sayıda araştırma çalışması, probiyotiklerin yararlarına ve belirli tıbbi durumları ve virüsleri nasıl etkilediğine baktı ve bazı çalışmalar yararlar gösterdi. Probiyotik kullanmayı düşünmeden önce doktorunuza danışın.
Probiyotikler
Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, probiyotikler, yeterli miktarda kullanıldığında sağlık yararı sağlayan canlı mikro organizmalar olarak tanımlanmaktadır. ev sahibine. Probiyotiklerde bulunan mikro organizmalar “dost bakteriler” veya “iyi bakteriler” olarak bilinir ve çoğunlukla insan vücudunda doğal olarak bulunan mikro organizmalardır. Probiyotikler gıdalarda bulunabilir ve besin takviyesi olarak alınabilir. Yoğurt, fermente ve fermente edilmemiş süt, miso, tempeh ve bazı meyve suları ve soya içecekleri probiyotik içerir. En yaygın kullanılan probiyotikler Lactobacillus ve Bifidobacterium olarak bilinen iki gruptan gelmektedir.
Virüsler
Amerikan Mikrobiyoloji Derneği'ne göre virüsler, DNA veya RNA genetik materyali tarafından kapsanan çok küçük demetlerdir. "a shell called the capsid.", 3, [[Yüzeylerde havada yüzerlerken, etkisiz sayılırlar. Bununla birlikte, insan, bitki veya başka bir canlı hücre gibi bir konakçı ile temas ettiklerinde virüs canlanır. Virüsler, konak hücrelerinin etkilerini enfekte etme ve ele geçirme yeteneğine sahiptir. Soğuk algınlığı, grip, HIV /AIDS ve su çiçeği gibi çeşitli bulaşıcı hastalıklardan virüsler sorumludur. Bakteriyel enfeksiyonlar olduğu için antibiyotiklerle tedavi edilemezler.
Probiyotikler ve H1N1
Tıbbi araştırmalar, probiyotiklerin çeşitli virüsler üzerindeki etkinliğini araştırdı. “Uygulamalı Mikrobiyolojideki Mektuplar” da yayınlanan bir 2010 çalışmasında, farelerde H1N1 influenza virüsü üzerindeki probiyotik Lactobacillus rhamnosus GG'nin etkinliğine bakılmıştır. Araştırmacılar, probiyotiğe intranazal maruz kalma yoluyla uyguladılar ve Lactobacillus rhamnosus'un, solunum sisteminde immün yanıtları uyararak konağın korunmasında etkili olduğunu keşfettiler.
Probiyotikler ve Rotavirüs
bebeklerde rotavirüs diyare süresi üzerine çeşitli probiyotiklerin etkinliğine bakıldı. Deneklerine plasebo, probiyotik Saccharomyces boulardii veya Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium longum ve Saccharomyces boulardii dahil bir probiyotik kombinasyonu verildi. Sonuçlar, her iki probiyotik seçeneğinin de diyare süresini azalttığını gösterdi; bununla birlikte, yalnızca Saccharomyces boulardii, süre içinde en belirgin azalmanın yanı sıra ilişkili ateşlerde bir azalma sağladı.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
Probiyotikler çoğu insan için güvenli kabul edilirken Her zaman önce doktorunuza danışın. HIV /AIDS hastaları veya otoimmün hastalıkları gibi zayıf bağışıklık sistemi olan hastaların probiyotik takviyesi almamaları önerilmektedir. Bağışıklık sistemi, bakterilerin çoğalmasını kontrol etmek için tasarlanmıştır; Düzgün işleyen bir bağışıklık sistemi olmadan, probiyotik bakterilerin büyümesi ve sağlık komplikasyonlarına neden olması mümkündür.